Hirdetés

Unreal Engine 5-re válthatott az Obsidian szerepjátéka, az Avowed is

|

Egy LinkedIn-profil arról árulkodik, hogy a Pillars of Eternity világába helyezett Avowed valamikor a fejlesztés során búcsút intett az Unreal Engine 4-nek.

Hirdetés

Noha akad nem egy saját fejlesztésű motorja is az Xbox Games Studiosnak (Slipspace, ForzaTech), illetve a Bethesdának (id Tech, Creation Engine), a Microsoft birtokolta stúdiók körében kimagasló népszerűségnek örvend az Unreal Engine 5.  Ezzel készül a Gears of War széria következő része (a The Coalitionnél), a Senua's Saga: Hellblade II (Ninja Theory), a Redfall (Arkane Studios) és a State of Decay 3 (Undead Labs).

De említhetnénk az inXile leleplezésre váró szerepjátékát, és The Outer Worlds 2-t is, amiből csak egy önironikus CGI-trailert tudott mutatni tavaly az Obsidian, annyira távoli még a megjelenés. Ráadásul lehet, hogy az RPG-specialista stúdió egy másik, jóval előrehaladottabb állapotban lévő fejlesztése, az Avowed is feliratkozik az UE5-ös játékok egyre hosszabb listájára.

Hirdetés

Eddig úgy tudtuk, hogy az említett, belsőnézetes szerepjáték Unreal Engine 4-re épül, akárcsak a korai hozzáférésben elérhető Grounded, illetve a 2019-ben megjelent The Outer Worlds. Azonban a vezető VFX-művészként dolgozó Aaron Dubois LinkedIn-profilján szereplő információk alapján elképzelhető, hogy menet közben motort cseréltek, ugyanis az Avowed csapatát erősítő fejlesztő a leírás szerint az új generációs Unreal Engine 5-tel dolgozik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Mindez persze puszta ködszurkálás, amíg a váltást hivatalosan be nem jelentik. És miután eddig minden egyes alkalommal legalább egy Twitter-bejegyzést szenteltek az ügynek a motorcserében aktuálisan érintett csapatok, gyaníthatóan az Obsidian sem tesz majd másként, mert amennyire izgalmas az új technológia, butaság lenne kihagyni a használata tényéből fakadó ingyen reklámot.

Ugyanakkor tekintettel az Xbox & Bethesda Game Showcase közelségére, azon sem lepődnénk meg, ha az eseményen kerülne sor a bejelentésre. Feltéve persze, hogy helyes a következtetés, és nem csak azért gondolja ezt a közösség, mert egy sorban (de nem egy mondatban) szerepel az Avowed és az Unreal Engine 5.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)