Hirdetés

Űrlénycsápok és dominák nélkül tér vissza a Saints Row

|

A fejlesztők rebootolják a nagy múltú sorozatot, és ez első ránézésre a javára fog válni.

Hirdetés

Rengeteget változott a Saints Row franchise az évek során. Egészen más élményt kínált az első és második rész, mint aztán a teljesen őrült, egészen lila The Third, illetve az ez által megkezdett úton haladó, de hozzá felérni nem tudó Saints Row IV. A fejlesztők is érezhették, hogy túlszaladtak, ezért visszaültek a tervezőasztalhoz, és jövőre, kilenc évvel az előző rész teljes értékű rész megjelenése után elhozzák nekünk az új Saints Row-t, aminek fejlesztésében nem csak a Volition veteránjai, de új arcok is részt vettek. Pár hete egy előadás során többet is elárultak róla, így ha továbbolvastok, mindent megtudhattok amit most tudni érdemes.

Hirdetés

Újrakezdés

Szóval, mint az első ránézésre is nyilvánvaló, ez nem a Saints Row V, hanem egy új kezdet a széria számára. Jim Boone, a Deep Silver Volition kreatív vezetője elmondta, ennek köszönhetően visszatérhettek a gyökerekhez, egy olyan történetet mesélhettek el, ami igazán jelenkori (belevonva a tartozások, például a diákhitelek témáját).

A Saints Row középpontjában négy fiatal áll, akik elhatározzák, hogy saját alvilági birodalmat építenek, és mi velük együtt élhetünk át olyan élményeket, amiket a valóságban csak nagy áldozatok árán tudnánk. A játékosok a - minden elemében testreszabható - Főnököt irányítják, őt kíséri Eli, a tervező, aki vállalkozói készségeivel segíti a csapatot; Neenah, a sofőr, aki nem csak vezetni tud, de ért az autószereléshez is, és Kevin, a DJ, aki extrovertált, bulizós, bátor és kalandra vágyik. 

A helyszín Santo Ileso, amit az Egyesült Államok délnyugati része ihletett. A területet kilenc eltérő körzetre osztották, mindegyiket egyedi elemekkel dobták fel: vannak szegényebb részek és gazdagabb körletek. A gazdasági negyedben felhőkarcolókról ugrálhatunk, szárnyasruhával repkedhetünk, míg Monte Vistában a tehetősebbek élnek elzárt közösségekben, az ő házaik között mászkálhatunk. Bevehetjük a sivatagot és a vidéket is, amiről elsőre inkább Mexikó ugorhat be sokaknak, de ez részletkérdés, a lényeg, hogy változatos játszóteret kaphatunk (több újságíró is megjegyezte, hogy a Total Overdose ugrott be nekik, én meg finoman hozzátettem, köszönöm, hogy nem én mondtam először).

Persze Santo Ileso nem az álmok földje, vagy legalábbis nem a beteljesült álmoké. A területet különböző bandák uralják, szám szerint három, ők osztoznak és harcolnak a hatalomért. A Los Panteros tagjai a brutalitásban és az erőben hisznek, így elsősorban ököllel harcolnak, de az erős és hatásos fegyvereket sem vetik meg; a Marshall Defense Industries egy profi, modern, néhol futurisztikus fegyverzettel felszerelt magánhadsereg, a The Idols csapata pedig színes öltözékekben nyomulgat, már-már olyanok, mintha az életük egy végeláthatatlan szexparti lenne, csak a szexuális segédeszközök hiányoznak a kezükből (a csápdildónak sajnos a Volition búcsút intett). Három társunk egyébként mind-mind ezen frakciók egyikéből érkezik, ami a sztori szempontjából fontos lesz.

Induljon be az üzlet

Persze egy bűnszervezet létrehozása hosszadalmas és sok energiát igénylő folyamat, de különböző módokon, saját ízlésünk szerint állhatunk majd neki. Folyamatosan foglaljuk el Santo Ileso egyes területeit, ahol vállalkozásokat indítunk: drogot terjeszthetünk, járműveket lophatunk, fegyvereket árulhatunk, őrző-védő szervezetet irányíthatunk. Visszatér a biztosítási csalás intézménye is, ami szintén jövedelmező lehet, nem mellesleg egészen szórakoztató a robbanó kocsik között rongybaba módjára pattogni.

A játék új motorra épül, de a gameplay videó alapján az élmény a lényeg, nem a realizmus. Reméljük, a járművek irányítását még fejlesztik, az sosem volt a Saints Row-kban kifogástalan. Legalább a választék széles lesz: motorok és autók mellett repülőket, helikoptereket, VTOL-okat, légdeszkákat és go-kartokat is vezethetünk.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Természetesen most is játszhatunk majd kooperatívan, párban indulhatunk kalandokra. Annak ellenére, hogy a srácok visszavettek, nem láthatjuk újra a korábbi karaktereket, és talán valamivel kevesebb szexuális töltetű, megbotránkoztató poénra számíthatunk, azt ígérték, hogy a humor nem veszik el teljesen. 2022. február 25-étől belevethetjük magunkat a kalandokba PC-n, valamint előző és jelenlegi generációs Xbox és PlayStation konzolokon, izgatottan várjuk, milyen mélységeket találunk majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)