Hirdetés

USA: Kanada a kalózok paradicsoma!

|

Az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete és az ESA új fenyegetésre hívja fel a figyelmet. A veszedelem ezúttal északról közeleg, és a neve: Kanada!

Hirdetés

Az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete felrakta Kanadát azon országok listájára, amelyeket a jövőben fokozottan kell figyelni a szellemi termékek jogainak elhanyagolt védelme miatt. Wolwerine hazája tehát olyan országokhoz csatlakozik, mint Kína, India, Oroszország, Thaiföld.



A mindenkori E3 kiállítások rendezésében oroszlánrészt vállaló ESA (Electronic Software Assotiation) az Egyesült Államokban bejegyzett kiadók képviseletében üdvözölte az Obama adminisztráció lépését, ami hozzájárul a kormányzat, a szellemi termékek jogainak védelmét globálisan javítani kívánó tervei megvalósulásához.



Michael D. Gallagher, az ESA elnök-vezérigazgatója nyilatkozatában kiemelte, hogy Kanada az erőtlen törvények és a még erőtlenebb "kényszerítő" intézkedések miatt került a figyelem középpontjába. A kanadai kormány - akivel egyébként fel kívánják venni a kapcsolatot az ügyben - tétlensége vezetett oda, hogy az ország a kalózok paradicsomává vált, s az északi szomszéd piacáról jelentős mennyiségben kerül be illegális másolat az Államokba.



A megfelelő jogi szabályozást, és a törvények betartatását már csak azért is fontosnak tartja, mert Kanada azáltal, hogy jelentős mértékben hozzájárul napjaink kiemelkedő fejlesztéseihez (pl. BioWare, Relic), ezreknek tud jól fizető állást biztosítani. Szeretné, ha Kanada teljes jogkörű partnerként venne részt a mindezt biztosító szellemi termékek védelmében.



Bár kissé távolabbra evezünk, szintén ide tartozik az is, hogy a szórakoztató szoftverek iparának képviselői nemtetszésüknek adtak hangot az arányait tekintve még mindig rendkívül jelentős nyugat-európai kalózkodás miatt. 2008 decemberében végzett kutatások szerint a peer-to-peer hálózatok illegális forgalmának 53 százaléka jutott Olaszország, Spanyolország, Németország, Franciaország és Lengyelország letöltőire.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)