Hirdetés

Ütős éjszakai üzemmóddal bővül az Xbox

|

Akár a kontroller fényerejét is visszafoghatjuk, de az időzítés sem marad ki a repertoárból.

Hirdetés

Mobilokon és PC-n már megtapasztalhattuk, hogy a dedikált dark mode milyen jól jön az éj leszálltával: a kék fény szűrésével és a sötét színek alkalmazásával sokkal kevésbé fárasztó a szemnek az eszközök használata.

A jelek szerint pedig hamarosan az Xbox szoftvere is sokat tehet ezen a téren, az Xbox Insiders programban ugyanis már tesztelik a konzolok vadonatúj éjszakai módját.

Hirdetés

A The Verge újságírója által megosztott videó alapján a funkció a beállításokban kapott saját menüpontot, és egy sor lehetőséget kínál: megadhatjuk a kék fény szűrésének erősségét, csökkenhetjük a képernyő és a konzol logójának fényerejét, de még a kontroller Xbox-gombján is visszafoghatjuk a tündöklést.

Az utóbbi eddig a drágább Elite kontroller bónusza volt, de a Night Mode révén a szélesebb közönség is élvezheti majd az áldásait.

Ezek mellett pedig az éjszakai üzemmód aktiválása is időzíthető, akár egyedi ciklusok megadásával, vagy automatikusan igazodva a napnyugta és a napkelte óráihoz. Érdekesség még, hogy az éjszakai mód aktiválásával kikapcsolhatjuk a HDR megjelenítést is.

A funkciót jelenleg kizárólag angol nyelven tesztelik az Alpha Skip-Ahead körben, így még odébb lehet a megjelenése, de szerencsés esetben akár már néhány hét múlva is sor kerülhet a rajtra, minden Xbox konzolon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)