Hirdetés

Hosszú csend után új SaGa játék jön

|

Akitoshi Kawazu, a SaGa játéksorozat atyja legújabb koncertjén jelentette be a nagy hírt. Van stílusa.

Hirdetés

A One Night Re:Birth Again koncert nézőközönsége volt az első, aki értesülhetett a hírről, miszerint a méltán híres SaGa szerepjátékok alkotója egy teljesen új játékon dolgozik. A játék a SaGa sorozat 25. évfordulójának megünneplésének részeként készül. Akitoshi nem osztott meg több információt a projekttel kapcsolatban, azonban megígérte, hogy többet fogunk róluk hallani a későbbiekben.

A SaGa sorozatot nyílt világú, kötetlen játékélményt biztosító játékok jellemzik. Az első 1989-ben jelent meg, mely nem volt más, mint a 2 további részt is megélő The Final Fantasy Legend. Míg az első részt csak Game Boy-ra, addig a továbbiakat már Nintendo DS-re is kiadták. A trilógiát további két név követte: a Romancing SaGa három, míg a SaGa Frontier két résszel jött ki, majd mindezeket a sorozat utolsó játéka, az Unlimited Saga zárta 2002-ben. A Legend játékokban még fellelhetőek voltak olyan általános elemek, mint a Final Fantasy-ból ismert véletlenszerű csatahelyzetek, azonban az új részekben ez már egy lényegesen átalakított rendszer alapján működött. A sorozat már kezdetétől fogva a lazán összefüggő fővonallal és a rengeteg mellékküldetéssel vált ismertté. A későbbiekben ennek köszönhetően az egyedi játékélményt a nyitva hagyott, avagy lezárt mellékküldetéseknek köszönhető millióféle helyzet és befejezés biztosította. Az Unlimited Saga volt az utolsó konzolon megjelent játék (Playstation 2), ugyanis ezek után a SaGa eltűnt és egészen mostanáig nem is hallhattunk felőlük.

Most azonban itt vannak és Kawazu ismét valami nagy dobásra készül. Szerintetek a játék milyen platformokon jelenik majd meg? Vajon a next-gen konzolok felé is kacsintgatnak? Maradnak a már megszokott szálaknál és stílusnál vagy az új játék a sorozat 25. évfordulóján valami teljesen újjal rukkol elő?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)