Hirdetés

Valami gond van a World of Warcraft Token rendszerével, szívnak az európai játékosok

|

Egy be nem jelentett változtatás történt a WoW Token szolgáltatásban, ami jelenleg csak az EU kalandozóit érinti, de őket meglehetősen mélyen.

Hirdetés

A World of Warcraft már a 6.1.2 óta tartalmazza a WoW Token nevű tárgyat. Ez egy kis érme, amit a játékbeli aukciós házon keresztül vásárolhatunk meg játékbeli aranyért és beválthatjuk azt játékidőért. Akinek játékidő helyett aranyra van szüksége, megvásárolhatja a Tokent valódi pénzért is, és továbbadhatja azt az aukciós házban.

Annak idején ez volt a Blizzard "csodafegyvere" az illegális aranykereskedőkkel szemben. A veszélyes, megbízhatatlan személyek által üzemeltetett seftelés helyett tiszta, könnyen kezelhető és könnyen átlátható alternatívát kínált a stúdió, amit maga felügyelt, és amiből természetesen profitált is.

Hirdetés

A WoW Token egy kisebb változáson ment keresztül a 7.1.5-ös frissítéssel, amikor is a Blizzard lehetővé tette a Token átváltását Battle.net pénzre. Ezzel jóváírhattunk 13 eurót a Battle.net számlánkon, amivel aztán játékbeli tárgyakat vagy (kis gyűjtögetés után) egész játékokat és kiegészítőket is vásárolhattunk. Ennek persze meglett az a következménye, hogy nagyon sokan kezdtek arannyal vásárolni, ami bizony rengeteget ér.

A Blizzard néhány hónapja egy apró gáttal próbálta finomítani a dolgot., és most már ami minket, európaikat illet, az iménti állítás már nem teljesen igaz. Kiderült ugyanis, hogy a legutóbbi frissítéssel a Blizzard elvette a Battle.net Balance funkciót, így csak WoW játékidőre válthatjuk be az arannyal vásárolt WoW Tokenünket. Mivel a Blizzard hivatalosan nem jelentette be ezt a változtatást, és a hír írásának pillanatában nem is kommentálta azt, így csak találgathatunk, hogy mi áll a háttérben.

A két legvalószínűbb elmélet egyike, hogy a cég elkezdte támogatni az eurózónán kívüli országok valutáit is. Ahogy terjeszkedik a pénzügyi szolgáltatás, úgy egyre több ország használhatja a saját pénznemét blizzardos dolgok vásárlására, de ez egy hosszú folyamat kezdete. Könnyen lehet, hogy az átállás idejére letiltják a Tokenek Battle.net pénzzé váltásának funkcióját a keveredés elkerülése végett.

A másik lehetséges ok az Európai Unió szabályzása a virtuális fizetőeszközök kapcsán. Az EU új változtatásokkal próbálja elkerülni az online pénzmosást, és lehet, hogy a Blizzard kénytelen volt ennek megfelelően változtatni a WoW Token működésén. Akárhogy is, addig nem fogjuk megtudni, hogy mi a valódi ok, amíg a Blizzard be nem jelenti azt.

Mivel a World of Warcraft veterán (és aranyban meglehetősen gazdag) játékosai szeretnék megvásárolni a The War Within kiegészítőt a karaktereik erőforrásaival, mindenki reméli, hogy a Blizzard hamar helyreteszi a dolgot.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)