Hirdetés

Választható egyetemi képzés lett a StarCraft

|

Egy amerikai egyetemen StarCraft tanulmányokra jelentkezhetnek az érdeklődő hallgatók, a képzésért kreditet kapnak.

Hirdetés

A Berkeley Egyetemen hallgatóinak ezentúl lehetősége adódik hivatalos keretek között órákat eltölteni a Blizzard nagysikerű stratégiai játékával, ezzel kreditet és komoly tanulmányi elismerést szerezhetnek maguknak. Első hallásra legalább annyira érdekesnek és könnyűnek hangzik, mint a játéktervezés, azonban mikor felmerülnek a differenciálegyenletek és a felsőfokú számítási feladatok már nem is tűnik annyira vonzónak. A StarCraft kurzusra jelentkezők a játék által megszabott korlátokon belül alaposan tanulmányozzák a háborúk lefolyását, illetve hozzáértő előadók segítségével különböző szempontok szerint azt vizsgálják, hogyan lehet bonyolult számítási feladatok segítségével és elméletben pontosan megszervezni, levezényelni a csatákat.

Ha egy SCV négy egység ásványt képes egyszerre kibányászni, akkor nyolc SCV...

scv_attack.jpg
 

A szervezők célja, hogy tanulóik átfogó képet kapjanak a StarCraft versenyszerű oldaláról és tanulmányaikat akár az életben is hasznosítsák, elvégre a plasztikai sebészet már lehetővé teszi Zerg egységek létjogosultságát is. Emellett a kurzusra jelentkezők megtanulják kezelni a krízishelyzeteket, gyors döntéseket hozni és elméletben elsajátítják a játékhoz szükséges ismereteket (makró-mikró, halálpontos stratégiák, lélekromboló stratégiai lépesek stb.). Felvételi követelmények? Differenciálegyenletek és a felsőfokú számítási feladatok és az összes egység, alapvető stratégiák ismerete, valamint egy eredeti StarCraft: Brood War. Sok szerencsét Gorky!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)