Hirdetés

Egészen új irányba mozdul a Valkyria sorozat

|

Jövő év elején érkezik a Valkyria: Azure Revolution, ami elég távol áll majd a sorozattól megszokott körökre osztott taktikai harctól.

Hirdetés

Miután az eredeti Valkyria Chronicles megjelent PC-re és újrakevert változatban PlayStation 4-re is, a Sega egy egészen új játékkal folytatja a fantasy elemeket és a második világháborús Európát vegyítő sorozatot. A Valkyria: Azure Revolution viszont nem a megfontolt taktikázásról szól majd.

A játék kipróbálható volt a nemrég lezajlott Tokyo Game Shown is, az ottani beszámolók szerint pedig egy az egyben műfajt váltott a Valkyria sorozat és a legújabb rész a Dynasty Warriors-stílusú játékokra emlékeztet majd, sem mint a korábbi epizódokra. Illetve annyiban talán eltér a Koei Tecmo által megalapozott műfajtól az Azure Revolution, hogy egy fokkal kevesebb ellenfelet dob ránk egyszerre, jól szervezett egységekben. Ezek vezetőit likvidálva viszont hamar megtörhetjük az egyes szakaszok morálját, ami idővel az egész csatát illetően a mi oldalunkra billentheti a küzdelem egyensúlyát.

Akik kipróbálták a játékot a TGS-en, azt is kiemelték, hogy ugyan az egygombos közelharci rendszer egészen egyszerű, ezt más taktikai lehetőségekkel ellensúlyozta a Sega és a Media.Vision. Egyfelől folyamatosan váltogatnunk kell négy karakterünk között, hogy a különleges támadásaikat és a négy elemhez tartozó varázslataikat elnyomjuk, másfelől mindegyikük bír másodlagos távolsági fegyverekkel is.

Így tehát talán a korábbi játékok taktikai mélységéből visszavesz a Valkyria: Azure Revolution, de nem megy át agyatlan gombnyomogatásba a széria. A játék jövő év elején érkezik PlayStation 4-re és Vitára Japánban, a nyugati megjelenés nem kizárt, de egyelőre nem biztos.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)