Hirdetés

Kikapcsolhatóvá vált a Valorant csalók elleni védelme

|

Nem volt túl népszerű a játékosok körében, hogy a csalás elleni szoftver akkor is futott, amikor a játék maga nem.

Hirdetés

Ahogyan arról a visszatérő GameStar Hype is mesélt, a Valorant meccseken sokszor megkeserítik a csalók a tisztességes játékosok életét, amit a Riot Games sem hagyhatott figyelmen kívül és felállított egy védelmi vonalat ellenük a Vanguard névre keresztelt csalás elleni program képében.

Hirdetés

Csakhogy kiderült, hogy a Vanguard túlságosan is komolyan veszi a feladatot és akkor is fut a játékosok számítógépén, amikor a Riot lövöldéje még el sem indult, ez pedig komoly zúgolódást váltott ki a közösségből. A fejlesztők a közelmúltban egy hosszabb blogbejegyzés keretében részletesen is kifejtették, hogy miért van szükség a fokozott védelemre (például a játék kliensének futtatása előtt aktivált csalások miatt) és kikötötték, hogy a program nem gyűjt több információt a gépekről annál, mint ami a működéshez feltétlenül szükséges.

Ez nem csillapította túlságosan a kedélyeket, azonban a Riot most végzett néhány változtatást a Vanguardon, ami enyhítheti a játékosok aggodalmát. A Redditen közzétett információk alapján mostantól - egy újraindítás után - fel fog bukkanni egy ikon a tálcán, ha fut a program és lehetőségünk van ki-be kapcsolhatni - persze ahhoz, hogy a Valoranttal játszhassunk, mindenképpen engedélyeznünk kell. Akkor sincs probléma, ha töröljük, ugyanis a játék következő indításakor automatikusan fel fog települni. A fejlesztők szerint ritkán előfordulhat, hogy a Vanguard megakadályozhatja egyes inkompatibilis vagy sebezhető szoftverek futását a számítógépen, ebben az esetben pedig számítanak a hibajelentésre.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a Vanguarddal?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)