Hirdetés

Változik a Windows beépített tűzfala

|

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows Vista operációs rendszerében helyet kapó új tűzfal alapértelmezett beállítások mellett nem fogja ellátni teljes funkcionalitását, és csak a beérkező adatforgalmat fogja vizsgálni. A Microsoft a Windows következő verziójának, a Vistának a fejlesztése során nagy hangsúlyt fektet a biztonsági megoldások kialakítására illetve azok továbbfejlesztésére. A Vista esetében a fejlesztésekből az integrált tűzfal sem maradt ki, ugyanis a Microsoft úgy határozott, hogy hatékonyabbá teszi azt a tűzfal megoldását, amely jelenleg a Windows XP részét képezi. A fejlesztők a legfontosabb feladatuknak azt tartották, hogy az integrált tűzfalukat olyan képességekkel is ellássák, amelyek a bemenő adatforgalom mellet a kimenő adatokat is képesek ellenőrizni. A Vista tűzfala a terveknek megfelelő ütemben fejlődik, azonban a Microsoft egy jelentősebb módosításról számolt be. Eszerint a tűzfal - annak ellenére, hogy képes a kimenő adatforgalom ellenőrzésére - alapértelmezett beállítások használata esetén mégsem fogja vizsgálni a kimenő adatokat. A cég ezt a döntését azzal indokolta, hogy a nagyobb vállalatok és a kormányzati szervek kérték, hogy a kimenő adatforgalom ellenőrzése ne legyen aktív az operációs rendszer telepítése után, ugyanis ezt inkább az eddigi módszerekkel szeretnék szabályozni. Laura Yecies, a Zone Labs egyik munkatársa azonnal reagált a Microsoft bejelentésére, és meglehetősen éles szavakkal kritizálta a Vista új tűzfalát. A szakértő szerint ugyanis a kimenő adatforgalom biztonságos és hatékony ellenőrzésének beállítása a Vista tűzfalának jelenlegi állapotában valóságos kihívás, és a helyes beállítások megtalálásához akár IT szakemberek segítségére is szükség lehet.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)