Hirdetés

Változnak a szabályok, így bünteti mostantól az Xbox a toxikus játékosokat

|

Életbe lép a nyolc csapás rendszere, ami a visszaeső renitenseknek fog leginkább fájni.

Hirdetés

Ahogy minden zsák alma közé keveredik legalább egy férges, úgy a videojátékos közösségek sem mentesek olyan "gamerektől", akik azt hiszik, hogy nekik bármit szabad, rájuk nem vonatkoznak a társas együttélés szabályai, azaz képtelenek civilizáltan viselkedni, sőt mi több, még örömüket is lelik mások zaklatásában. Értelemszerűen nem kivétel az Xbox közössége sem, ezért a Microsoft a mai naptól új szabályokat léptetett életbe.

Aki nem vigyáz, akár egy teljes évnyi eltiltásra is számíthat, ami minden közösségi funkcióra vonatkozik az online multiplayertől a partikon át a parti chaten át az üzenetküldésig. Erre akkor kerül sor, ha valaki meghatározott időn belül összeszed nyolc büntetőpontot. Létezik persze ennél szigorúbb retorzió is, az igazán durva szabálysértések, mint például illegális tevékenységek esetén a Microsoft fenntartja magának a jogot, hogy örökre felfüggessze az érintett felhasználói fiókot.

Hirdetés

Bizonyos cselekedeteket, mint a zaklatás, az illetlen viselkedés vagy a gyűlöletbeszéd, az új rendszerben szigorúbban pontoznak, mint másokat. Ezekért két-két, illetve három rovás jár, míg a csúnya beszédért vagy a csalásért csupán egy. A büntetőpontok hat hónapig maradnak meg, és nemcsak az érintett felhasználók követhetik nyomon, hanem az xboxos családtagjaik is. Egy, illetve két pont után egy nap felfüggesztéssel kell számolni, három pontnál három nappal, négynél már egy teljes héttel. A felfüggesztés ideje alatt is akadálytalanul lehet viszont játszani a single-player tartalmakat.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)