Hirdetés

Változnak a World of Warcraft szabályai, tilos lesz a multiboxolás

|

Sok MMORPG-ben elterjedt módszer, hogy egy játékos egyszerre több karakterrel farmol, de a Blizzard úgy néz ki, hogy megunta a dolgot.

Hirdetés

Nagyjából Azeroth kapuinak megnyitása óta jelen vannak a multiboxerek, azaz azok a játékosok, akik egy gépről több klienst futtatnak és így több karaktert irányítva szinteződnek, farmolnak és termelik az aranyat a főkarakterüknek. Ez több szempontból is káros a többi játékosra nézve: a játék gazdaságát teljesen felborítják, és fontos területeket foglalnak el egyedül, ahol sokszor a többiek így képtelenek haladni a feladataikkal.

Hirdetés

A Blizzard vagy megelégelte a témával kapcsolatban beküldött GM cetliket vagy magától is látta, hogy baj van. Akárhogy is, kirakott egy kék fórumposztot, ahol felhívta mindenki figyelmét, hogy a beviteli eszközök parancsait több kliens felé közvetítő szoftverek tiltólistára kerülnek. Emellett Elkezdett kiküldeni figyelmeztetéseket minden ismert multiboxernek, hogy amennyiben nem hagynak fel tevékenységükkel, akkor elveszíthetik hozzáférésüket a World of Warcrafthoz.

Az elmúlt hetekben többször is belefutottam druidákba, akik körberohangáltak és Starfallal elfarmolták az összes szörnyet mindenki elől, mindezt több órán keresztül nyomták a világ több pontján. Valószínűleg mostanra lett annyira elterjedt és idegesítő a jelenség, hogy a Blizzard fontosnak érezte a közbelépést. Érdekes lesz majd az intézkedést követően figyelni a tárgyak árait az aukciós házban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)