Hirdetés

Valve - a PC eladások esnek, de a Steam "immúnis"

|

Gabe Newell a Linuxconon beszélt arról, hogy a PC-s eladások folyamatos hanyatlása milyen hatással van a Steamre.

Hirdetés

A Linuxconon a Valve több előadást is tartott és az egyik ilyenen maga Gabe Newell, a cég főnöke tartott előadást, amiben szóba kerültek a Steam eladásai is.

Newell szerint a PC-s piacnak egyszer elkerülhetetlenül szembe kell néznie "szignifikáns átszervezésekkel és piaci kilépésekkel", ami mindenképpen durva átalakulást eredményez kedvenc platformunkon. Ennek ellenére, a Valve első embere szerint a PC-s játékok egyelőre igencsak "immúnisnak" tűnnek ezekkel a változásokkal szemben.

"Szóval a PC-s piac eladásainak csökkenése ellenére a játékos oldalon növekedés van. A Steam 76%-kal növekedik évente, míg a PC-k két számjegyű csökkenést mutatnak. Egy pár évvel ezelőtt nagyon aggódtunk, hogy a PC-s piac rossz irányba tart." - mondta Newell az előadáson.

Később még kitért arra is, hogy szerinte a PC az a platform, ahol igazi innováció történhet a játékiparban és nem a többi "konzol és egyéb zárt rendszer". A Linuxconról lévén szó Newell megemlítette, hogy a Linux mindenképpen része a játékvilág jövőjének és kiemelte, hogy jelenleg több, mint 200 játék érhető el Steamen a rendszerre. 

A teljes előadást is megnézhetitek, sok érdekes dologról esik szó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)