Hirdetés

Vámpírok Alkonya - Az Alkonyat zenei ismertetője

|

Csillogó bőrű vérszívók, vérfarkasnak gúnyolt óriás huskyk, Steven Seagal-i arcjáték. Ezek mind az Alkonyat széria elengedhetetlen kellékei, akárcsak a jó zene.

Hirdetés

Tudom, sokan most a pokolba kívánnak, hogy megint ezzel a celluloid temetővel foglalkozom, mikor az már (végre) véget ért. Pedig ha van valami, ami dicséretet érdemel – Robert Pattinson fodrászán és Taylor Lautner szteroid beszállítóján kívül – az a zene, ami bizonyítja, hogy a film színvonala nem feltétlenül egyenesen arányos a hozzá készült aláfestéssel. Carter Burwell, Alexandre Desplat és Howard Shore mind hozzájárultak ahhoz, hogy néha megfeledkezzünk a vászonról ránk fröccsenő nyálról.

Carter Burwell – Twilight (2008)

Annak idején nagy valószínűséggel a készítők se gondolták, hogy (anyagilag) mennyire bele nyúlnak a tutiba. Éppen ezért a stáb összeállításán is érződik, hogy nem állt a producerek rendelkezésére korlátlan anyagi háttér, ami a Smallville-t idéző látvány és színészi teljesítményen kívül a zenén is érződik. Carter Burwell hosszú évek óta az álomgyárban tevékenykedik, de leginkább a Coen-testvérek házizeneszerzőjeként híresült el, az igazán nagy volumenű filmek pedig rendre elkerülik.

Nagy valószínűséggel erre a filmre se tekintett másként, mert a zene inkább a film alatt működik igazán, különhallgatva már kitűnik, hogy mennyire kiforratlan, vagy nem éppen hallójárat barát, ahogy arra a leginkább a vámpírcsapat érkezését aláfestő „Nomads” is rávilágít. Burwell – nyilván a fiatal célközönség miatt – a basszusgitárra alapozta a könnyedebb hangvételt, de ez felemásan sikerült.

A részletes ismertetőt a CineStaron olvashatjátok tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)