Hirdetés

Van élet a GTA mellett is: ezeket a remek, nyílt világú akciójátékokat érdemes kipróbálnod

|

Nem csak a Rockstar tud olyan játékokat készíteni, amiben a játékosok szabadsága és a történetmesélés egyszerre jut szerephez.

Hirdetés

Red Dead Redemption 2

És ha már Rockstar, nem tudtuk lehagyni a listáról a 2018-as év egyik legjobb játékát, a Red Dead Redemption 2-t sem. Elődje is kiváló volt, de az RDR2 minden téren olyan magas szintet képvisel, amilyet nagyon ritkán látni a játékiparban. Egy idő után már unalmas lehet a vadnyugaton lovagolni a végeláthatatlan pusztaságban, viszont kimondottan hosszú, filmszerű története, részletes világa, szórakoztató játékmenete miatt kötelező darab. Mivel több mint 39 millió példányt adtak el belőle, valószínűleg közületek is keveseknek maradt ki, de akinek még igen, pótolja bátran.

The Godfather

Valamiért éppen 2006 környékén gondolta úgy az Electronic Arts, hogy játékot kell készíteni minden idők egyik legjobb filmje, A keresztapa alapján. A The Godfatherben Aldo Trapanit alakítottuk, aki a film eseményeivel egyidőben igyekszik a Corleone család hierarchiájában egyre feljebb kerülni. A várost szabadon bejárhattuk, hogy védelmi pénzt gyűjtsünk és egyéb, hasonlóan szórakoztató aktivitásokban vehessünk részt. Érdekesség, hogy Al Pacino azért nem játszotta el Michael Corleone szerepét, mert úgy döntött, hogy külsejét inkább a szintén ekkortájt készülő, ugyancsak kiváló Scarface: The World is Yourshoz kölcsönzi, amiben Tony Montana szerepében tehettünk rendet Miamiban A sebhelyesarcú eseményeit követően. Igen, valóban meghalt a film végén, de a játék eljátszik azzal a gondolattal, hogy mi lett volna, ha mégis túléli.

The Simpsons: Hit & Run

A Radical Entertainment is bevallotta, hogy a The Simpsons: Hit & Runhoz a Grand Theft Auto játékokból gyűjtöttek inspirációt, sőt a játék részben a GTA III-at parodizálja. A Simpson család tagjait és Aput irányítva járhatjuk be Springfield különböző területeit, hogy feladatokat teljesítsünk, gyűjtögetnivalók után kutassunk, kocsikat lopjunk, illetve megküzdjünk a rendőrökkel. A kor adaptációhoz képest meglepően jó, máig rengetegen követelnek belőle egy remastert vagy remake-et - mi is szívesen az ügy mellé állunk bármikor.

Watch Dogs 2

Kell némi türelem ahhoz, hogy a Watch Dogs 2 fiatalos, néhol kínos stílusát és olykor egészen kellemetlen karaktereit be tudjuk fogadni, de az élénk színek és LED-es maszkok alatt egy egészen jó játékot találhatunk. San Francisco tökéletes helyszín egy olyan játékhoz, amiben a technológia és annak veszélyei kerülnek előtérbe. A játékidő nagy részében lopakodnunk kell, sőt, akár egy drónt is bevethetünk, hogy feltérképezzük a területet, ahova be szeretnénk hatolni - szabadon megválaszthatjuk eszközeinket és módszerünket. A nyílt világban kalandozva beállhatunk akár Uber-sofőrnek is. Folytatása, a Watch Dogs: Legion szintén egész jó, abban London szinte bármely lakóját irányíthatjuk, beszervezhetjük a DedSecbe - valójában egyéni ízlés kérdése, ki melyiket tartja erősebbnek.

LEGO City Undercover

A TT Games az elmúlt években elárasztott minket LEGO játékokkal, és hiába változott, melyik franchise-ra építkeztek épp, egy ponton túl már semmi újat nem tudtak mutatni. A 2017-es LEGO City Undercover azonban különleges volt: nem egy filmre vagy képregényekre épült, hanem a LEGO egyik ismert almárkájára, aminek pont az a lényege, hogy a városi élet ilyen-olyan helyszíneit hozza el az építőknek. Szabadon bejárhattuk LEGO City városát a gonosz Rex Furyt üldöző Chase McCain szerepében, aki jelmezekbe bújva, válogatott járműveket vezetve küzdhet meg a bűnözéssel. Gyakorlatilag egy gyerekbarát GTA, de minden korosztály jól szórakozhat vele.

Mivel bővítenétek még a listát? Írjátok meg kommentben!

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)