Hirdetés

Vannak videósok, akiknek megkegyelmezett a Sega, de messze nem örülhet mindenki

|

A kiadó friss irányelveket jelentett meg a játékstreamelésre vonatkozóan, amelyeknek valószínűleg sokan örülnek majd. De korántsem mindenki.

Hirdetés

A Sega új streaming-irányelveket tett közzé nemrég, amelyek lehetővé teszik a japán videósok és streamerek számára a kiadó játékairól szóló tartalmak monetizációját.

Ez azt jelenti, hogy például a Twitch és a YouTube hivatalos monetizációs rendszerén keresztül kereshetnek pénzt a tartalomgyártók azokkal a játékokkal, amiket közvetlenül a Sega készített és adott ki Japánban, de azért van olyan apróság, amit nem javasol a japán óriás.

Hirdetés

A kiadó kifejezetten arra ösztönzi a tartalomgyártókat, hogy egészítsék ki olyan egyedi apróságokkal, mint például a kommentár, de azért arra is megkérte őket, hogy a sztorival kapcsolatos jelenetek előtt figyelmeztessék a nézőket a potenciális spoilerekre. Az olyan módosításokat viszont ellenzi a vállalat, amelyek irreleváns felvételekkel toldják meg az anyagot, vagy éppen eltakarják magát a játékot.

Az új szabályozások egyébként csak a magánszemélyként tevékenykedő japánokra vonatkozik, így ha egy streamernek köze van egy jogi személyhez, akkor külön engedélyt kell kérnie. Azt is fontos kiemelni, hogy a fenti dolgok nem vonatkoznak a Segához tartozó más fejlesztőcsapatokra, és a nyugaton készült alkotásokra sem, de könnyen elképzelhető, hogy a jövőben ezek kapcsán is előáll hasonlóval a kiadó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)