Hirdetés

Váratlan fordulat: amerikai poltikus az erőszakos játékok mellett

|

Egy amerikai demokrata képviselő azt állítja, tudományos bizonyítéka van arra, hogy az erőszakos videojátékoknak semmi köze a fegyveres visszaélések aránytalanul nagy számához.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban mindig is vitáztak azon, hogy az erőszakos videojátékok és a fegyverrel elkövetett bűncselekmények milyen kapcsolatban vannak egymással, és ez a vita mindaddig nem fog alábbhagyni, amíg a fegyvertartást nem korlátozzák a jelenleginél jöval hatékonyabban.

A gamer társadalom persze tudja, hogy az egész vita fölösleges, de mivel mi nem szólhatunk bele, hagynunk kell, hogy a ,,szakértő" politikusok boxolják ezt le egymás között. Nancy Pelosi viszont a játékosok oldalára állt, felmérésekkel támasztotta alá, hogy ha az erőszakos játékok valóban állatot csinálnának az emberből, akkor Japán sem lenne ennyire népes.

,,A bizonyítékból kimondja, hogy míg például Japánban vannak a legerőszakosabb játékok, addig a fegyver okozta elhalálozások száma is ott a legalacsonyabb" - mondta Pelosi a FOX News Sunday-nek adott nyilatkozatában. ,,Nem tudom, mi erre a magyarázat, ha nem a jó fegyvertörvények."

A képviselő által említett statisztikák azt mutatják, hogy a legnagyobb videojáték-piaccal rendelkező országokban általában nagyon ritkák a fegyveres bűncselekmények, az Egyesült Államok viszont az egyik legnagyobb ellenpélda.

A demokraták szeretnék, ha további kutatásokkal vizsgálnák a popkultúra és a fegyveres erőszak kapcsolatát. A vélemények továbbra is megoszlanak, de manapság inkább a laza fegyvertörvényt okolják a mészárlások miatt. És milyen igazuk van... Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)