Hirdetés

Váratlanul eltűnt a Steamről minden idők egyik legfelkavaróbb játéka

|

Más alternatíva után kell néznie annak, aki a Steamen vette volna meg a Spec Ops: The Line PC-s változatát.

Hirdetés

Egyike a videojáték-ipar legnagyobb tragédiáinak, hogy a célközönség zöme - tévesen - átlagos lövöldének gondolta a Yager Development 2012-ben megjelent játékát, és figyelemre sem méltatva elsétált mellette.

Holott a Gears of Warból ismerős fedezékharcos mechanikák és a Dubajt beterítő sivatagi homok alatt egy mélyen megrázó történet lapult. Olyan, amihez a 7. konzolgeneráció idején egyáltalán nem szoktunk, mivel a Spec Ops: The Line kíméletlenül szembesített bennünket a háború borzalmaival, valamint a "nemes" célok érdekében elkövetett tetteink következményeivel. Aki eljutott az emlékezetes fináléig, abban rengeteg érzés és gondolat kavargott egyet kivéve - nem tartotta magát hősnek.

Hirdetés

Noha több mint egy évtizeddel később már kultjátékként tekint rá az utókor, annak idején a 2K Games bukásként könyvelte el, és nem forszírozta a folytatást, de a fejlesztők is más projektek felé kacsintgattak. A Spec Ops: The Line-ra mindennek következtében ugyanaz a sors várt, ami a legtöbb, méltatlanul elhanyagolt gyöngyszemre: időnként felbukkan nosztalgikus gyűjtőcikkekben, kedvet csinálva a rajongóknak az ismétléshez.

Bizonyára új játékosokat is képes megszólítani, még ha nem is tömegesen, ám számukra most jelentősen szűkült a beszerzési lehetőségek köre, mivel minden előzetes értesítés nélkül elérhetetlenné vált a Steamen. Keresésre már nem jön elő a Spec Ops: The Line aloldala, és megvásárolni sem lehet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyelőre nem világos, hogy mi áll a háttérben, nem tudni, hogy a mostani helyzet átmeneti csupán vagy véglegesnek tekintendő, mivel a 2K Games semmit sem kommunikált az ügyben. Szerencsére még nem kell felhúznia a kalózlobogót annak, aki kiegészítené vele a gyűjteményét, mivel a GOG.com-on éppúgy megtalálja, mint az Xbox boltjában (az Xbox 360-as kiadás One és Series konzolokon is játszható).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)