Hirdetés

Váratlanul felkerült a netre az eredeti Far Cry forráskódja

|

Nagyon úgy tűnik, hogy működőképes formában lett nyilvánosan elérhető a közel 20 éves játék forráskódja.

Hirdetés

Szinte minden hosszabb ideje futó szériának megvannak azok az epizódjai, amelyek kilógnak a sorból, a 2004-ben indult Far Cry-sorozat esetében pedig ez furcsa mód rögtön az első rész, amit még a Crytek rakott össze, ezért egészen más receptet követett, mint a Ubisoft által kalapált későbbi felvonások.

Az egymást követő pályákra felfűzött, de meglehetősen nagy szabadságot kínáló játék a maga korában lenyűgözően gyönyörűnek számított, a B-filmes szörnyvadászattal feldobott sztorija pedig kiváló ürüggyel szolgált a díszletül szolgáló trópusi paradicsom lángba borítására, így a Far Cry az évek során csont nélkül klasszikussá érhetett. Most pedig, ha nem is hivatalosan, de Jack Carver kalandja a közkincs-státuszt is a magáénak mondhatja, mivel valaki felpakolta a forráskódját az internetre.

Hirdetés

Erre egy ismert modder, Vinícius Medeiros hívta fel a figyelmet, akinek a leírása alapján teljesen a semmiből jött a dolog, így rejtély, hogy ki áll mögötte, és hogy az illető miként jutott hozzá a kódhoz. Az Internet Archive-on megosztott fájlok mindenesetre működni látszanak, csak némi hozzáértő hangolást igényelnek a Visual Studio 2003-mal, az asseteket pedig magából a játékból lehet kinyerni a mutatványhoz.

A modder egy későbbi posztban elmagyarázta, hogy a szivárgás elsősorban a grafikus motort érintő módosítások és javítások végrehajtásában lehet hasznos, a modok készítését ugyanis már eleve megkönnyítette, hogy a Crytek jóval korábban a közösség rendelkezésére bocsátotta az ehhez szükséges fejlesztői eszközöket (SDK, pályaszerkesztő).

Ami magát a Far Cry szériát illeti, ez utoljára a 2021 őszén megjelent Far Cry 6-tal bővült, amely újfent trópusi díszletek között engedte szabadjára a játékosokat. A sorozat jövője kapcsán pillanatnyilag csak pletykákkal szolgálhatunk, melyek alapján a Far Cry 7 leghamarabb 2025 őszén futhat be, ráadásként pedig egy kifejezetten többjátékos fókuszú mellékszálat is kaphatunk.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)