Hirdetés

Vasárnapi bulvár: egy profi StarCraft II játékost felfüggesztettek, mert rossz viccet lőtt el játék közben

|

Egészen pontosan egy 14 éves megrontásával próbált felvágni az illető - nem kellett volna.

Hirdetés

Lássuk be, az internet jótékony homályából kitekintve szoktunk mi is ezt-azt mondani, amit esetleg nem gondolunk komolyan, vagy talán nem is igaz. Érdemes azonban tudni, hol a határ...

Történt ugyanis, hogy egy francia nemzetiségű profi StarCraft II játékos, Ilyes "Stephano" Satouri, aki az Evil Geniuses nevű csapat tagja, egy online mérkőzés közben azt írta egyik csapattársának, hogy "megrontottam egy 14 évest." A csapattárs pedig gyorsan lőtt is egy screenshotot, íme:

A kép pedig terjedni kezdett, és egyre többen háborodtak fel Stephano beteg viccén. Később Twitter-en így reagált: "privát poén, semmi komoly." A játékvilág tagjai azonban eddigre már kellően felhúzták magukat, és nem elégedtek meg ennyivel: levelekkel kezdték bombázni a csapat szponzorait, olyan cégeket, mint pl. az Intel, vagy a Monster Energy.

Mindennek eredményeképpen a csapat felfüggesztette Stephano-t október hónapra (azaz nem kap fizetést és nem játszhat hivatalos rendezvényeken a StarCraft II-vel), valamint elnézést kértek és elhatárolódtak a megjegyzésétől. Később maga a Rossz Poénok Nagymestere is bocsánatot kért a nagyközönségtől.

Erre szoktam azt mondani, no comment... Nektek mi a véleményetek erről? Ti szoktatok felvágni a többiek előtt online meccs közben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)