Hirdetés

Vége az anonim szörfözésnek?

|

Az anonimitás az internettel szorosan együtt emlegetett fogalom, ami hamarosan lehet, hogy elhagyja a világhálót.

Hirdetés

Aki szeret anonim módon szörfözni a neten az jobb, ha megválogatja milyen hardvert vesz számítógépébe. Egy kis chip, a Trusted Platform Module ugyanis már jelenleg is 20 millió számítógépben van jelen, bár jelenleg még nem használja senki. Ez a kis hardver a kereskedők és az online szolgáltatások segítésére jött létre, azzal a céllal, hogy ennek használatával bizonyítsuk be személyazonosságunkat. Egyesek szerint ez az új chip véget vet a névtelenségnek a neten, ám ameddig mi irányítjuk azt, hogy kiadja adatainkat, addig nincs probléma vele. Az egyszerű pin kóddal aktiválható modul online szolgáltatásoknál, például banki műveleteknél könnyítheti meg a dolgunkat, mivel a bank egyből ezt a chipet keresi és onnan veszi ki az adatainkat. A jelenlegi darabok a BIOS megfelelő menüjében is kikapcsolhatók, de egyes gépekből ki is szerelhetők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)