Hirdetés

Vége a németországi játékfejlesztésnek?

|

Tim Partlett, a Far Cry-t jegyző, és jelenleg a Crysis-on dolgozó Crytek fejlesztő csapat egyik tagja egy jó hosszú fórumhozzászólásban fejti ki véleményét a jelenleg Németországban jelen lévő ellenszenvről, amelyet - szerinte - a politika miatt egyre többen táplálnak.

Hirdetés

Fontos megemlíteni, hogy Partlett véleménye nem tükrözi a Crytek álláspontját, de azért érdemes elolvasni. Kitér például arra, hogy jövőre valószínűleg betiltják az ország területén lévő éttermekben a dohányzást, bár azt sokan nem szeretnék, még a politikusok sem. Ennek ellenére, ha a játékfejlesztésre terelődik a téma, rögtön mindenki dobálózik az erőszakos fogalmakkal, és hozzák a példákat, hogy legutóbb épp ki ölte meg a tanárait az egyik játék hatására...

A Crytek székhelye Bajorországban található, ahol elég konzervatív népek élnek, így a csapat fogadtatása nem túl rózsás. A politikában sem jobb a helyzet. Amerikához hasonlóan itt is kampányfogásnak használják páran a videojátékok elleni harcot. Bajorország belügyminisztere például hozott egy olyan rendeletet, mely szerint "aki olyan számítógépes játékot forgalmaz, gyárt, vásárol, vagy szállít, amely a játékos számára erőszakos viselkedést tesz lehetővé emberi lények ellen kegyetlen formában, vagy sértheti az ember méltóságot, akár közvetlenül, akár közvetve, pénzbírsággal, vagy egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető".

A helyzet tehát nem egyszerű, és könnyen elképzelhető, hogy a Crytek kénytelen lesz új székhely után nézni, valahol Németország határain túl. Remélhetőleg ez a Crysis megjelenését nem befolyásolja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)