Hirdetés

Véget ér egy korszak: leáll az Xbox 360 Store, nem lehet majd játékokat venni a konzolra

|

Tizennyolc és fél év után a Microsoft nem üzemelteti tovább az Xbox 360 játékboltját.

Hirdetés

Mosolyogva néztem most balra, a tévé alatti polcra, ahol szépen sorakoznak az elmúlt 14 év során összegyűjtött Xbox 360-as játékaim, köztük olyan ritkaságokkal, amiket már digitálisan régóta nem lehet megvásárolni, de nekem sokat jelentettek anno (ilyen például a Stuntman: Ignition vagy a Guitar Hero sorozat szinte összes része). 

Ameddig a lemezek forognak, és az Xbox 360-am is hajlandó befogadni őket, nem kell attól félnem, hogy nem játszhatom őket újra bármikor. Sajnos a digitális tartalmak esete egy kicsit más, de emiatt sem estem pánikba - ti se tegyétek.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy az Xbox 360 Store 2024 július 29-én, több mint 18 év után leáll, új játékokat a konzolról vagy a marketplace.xbox.com-ról belépve már nem lehet majd vásárolni, ahogy DLC-ket és egyéb tartalmakat sem. Ezzel együtt a Microsoft Movies & TV app sem fog tovább funkcionálni, nem lehet majd annak segítségével filmeket és sorozatokat nézni.

Ugyanakkor a már megvásárolt játékok és DLC-k továbbra is letölthetőek lesznek Xbox 360-ra is, és az Xbox One és Xbox Series X|S konzolokon futó, a visszafelé kompatibilitás miatt olykor még az eredetinél jobban is működő címeket nem csak futtatni tudjuk a jövőben, ha korábban megvettük őket, de beszerezhetőek is maradnak az Xbox Store-ból.

A változás tehát csak azokat érinti, akik nagyon régóta szemeznek valamilyen játékkal, de nem vették meg eddig, és még mindig Xbox 360-on játszanának. nekik majdnem egy évük van még cselekedni.

Minden további kérdésre a válasz ezen az oldalon található meg.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)