Hirdetés

Végleg törölték a Halo mozifilmet!

|

Peter Jackson, a projekt egykori producere megerősítette, hogy vége a Halo mozifilmnek.

Hirdetés

Mint ismeretes, néhány évvel ezelőtt  összeült a  Microsoft, a 20th Century Fox és Universal Pictures, majd arra jutottak, hogy 2007 karácsonyáig mozivászonra ültetik a Halo-t.



Nem hivatalos források szerint a két filmstúdió végül a gigantikus, 200 millió dollárt is meghaladó költségek miatt hátrált ki a projekt mögül annak ellenére, hogy a Gyűrűk Ura trilógia megfilmesítése óta aranytojást tojó tyúkként emlegetett Peter Jackson felügyelte volna a forgatást producerként. A rendezői székbe Jackson felfedezettjét, a nem túl ismert Neill Blomkamp urat ültették volna.
A Microsoft illetékesei (és Peter Jackson) az évek során többször is úgy nyilatkoztak, hogy még van remény a Halo mozifilm megszületésére. Az Oscar díjas rendező néhány napja a Joystiq.com munkatársának nyilatkozva megerősítette, hogy a filmből most már belátható időn belül nem lesz semmi. Minden döntés a Microsoft kezében van, most, hogy a két filmstúdióval kötött megállapodás lejárt. Szavai értelmében a finanszírozás kérdésének soha nem volt köze projekt leállásához. A filmterv halála sajnálatos módon a Wingnut Interactive (Jackson cége) Halo Chronicles játékprojektjének is a végét jelenti.



Jackson csalódott ugyan, de akad elég dolga mostanában. Egyrészt lassan befejezi legújabb filmjét (The Lovely Bones), írja a The Hobbit két részének forgatókönyvét, producerként ténykedik a Steven Spielberg által rendezett Tintin film körül, és gondoskodott róla, hogy Blomkamp se maradjon munka nélkül. Ha már nem készülhetett el a Halo film, akkor a rendezőnek szánt Blomkamp saját rövidfilmjére (Alive in Joburg) támaszkodva leforgatták a District 9 című sci-fit, a filmet, ami sosem született volna meg, ha nem áll le a Halo Projekt. Nézzétek meg az előzetest, s döntsétek el magatok, hogy jól jártunk-e!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)