Hirdetés

Véres platformer és "hol vannak a golyóim?"

|

Holnap már Szenteste, aztán pedig karácsony. Így ha gusztustalanságot akarok kitenni, akkor azt még ma kell

Hirdetés

Gusztustalanság tekintetében Kiszeltündei magasságokba azért még én sem merek merészkedni, de egy izgő-mozgó, vérben tocsogó húscafat azért még lemegy a torkunkon, így a karácsonyi készülődés zsibongó forgatagában. A Meatboy, kedves barátunk Flummox3d szerint egy hardcore platformer, amivel nem is akarok nagyon vitázni, mert valóban az. Húsfiúnak Sebtapaszlányt, élete párját kell megmentenie a csúf fekete repülő izé karmaiból azon különleges képességét használva, hogy a lányért vérző szívének köszönhetően képes megtapadni a falakon, ahonnan tovább rugaszkodva haladhat a csajt rejtő égi magasságok felé. Gyorsan kell összemaszatolnunk az egyre nehezedő pályákat, mert ezek folyamatosan süllyednek. ...még ha csak másznia kellene! Érdemes megsaccolni, hogy egy ugrás után hová is fogunk érkezni, mert egy aljas csapda benézése esetén könnyen tatár beefsteak, esetleg darált hús válhat belőlünk. Szaftos kis pixel-parádé.

 

meatboy.jpg
 
* * *
Terelgettél ma már a megváltást jelentő cél felé színes gülüszemű bogyókat? ... Jó, a World of Goo- kívül. Na ugye! Pont ezért jön kapóra a mókás logikai flash játék, a Meeblings.  Az sejthető, hogy a Ninjakiwi ügyesen merített némi instrukciót a 2D Boy sikerjátékából, de hogy ne terjengjen rókabőr szag az Interneten, az építgetés helyett saját és ötletes megoldást alkalmaz. Színes bogyókból nagyon sok féle van, amelyeket színei mellett képességei mentén is meg tudunk egymástól különböztetni. Amíg az egyik vonzza a többieket, addig a másik taszítja, vagy épp a pályát képes lebontani. Az így előidézett tömeges megmozdulás pedig akkor jár eredménnyel, ha annak végállomása a menekülési pontot jelző kis fatábla. A bogyók rejtett képességeit rájuk kattintva, és a gombot lent tartva tudjuk előhívni.
 
meeblings.jpg
 
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)