Hirdetés

Veszélyes lehet a gyerekekre Logan Paul és KSI energiaitala: vizsgálatot követel egy amerikai szenátor

|

A youtuberek üdítőjében annyi koffein van, hogy mellette az ismert márkák sima ásványvíznek tűnnek.

Hirdetés

A még csak 28 éves Logan Paul kitartó munkával sokal által körülrajongótt médiaszemélyiséggé nőtte ki magát, kinek nevét a youtube-celebeket messzire elkerülő WWE-rajongók is megismerték, mióta pankrátorként is aktív. Az idősebbik Paul fivér emellett arra is felhasználja ismertségét, hogy különböző, a személyével összekapcsolt termékeket népszerűsítsen több tízmillió (csak a YouTube-on 23 millióan követik) rajongója körében.

Igaz, ezeknek a vállalkozásoknak nem mindegyike működik makulátlanul, a befektetők pénzét lenyúló NFT-játéka miatt például beperelték. És most egy másik termék, a boksz felé kacsintgató KSI-jal közösen piacra dobott Prime energiaital miatt gyülekeznek a felhők Logan Paul feje felett.

Hirdetés

Chuck Schumer, New York állam szenátora sajtótájékoztatót tartott július 9-én, amiről a Reuters hírügynökség is beszámolt. Ez alapján a demokrata politikus arról beszélt, hogy komoly egészségügyi kockázatot jelenhet a kiugróan magas koffeintartalmú üdítő, aminek a marketingjét egyenesen gyerekekre szabták. A szenátor ezért hivatalos vizsgálatot követel az FDA-től (Food and Drug Administration), az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalától.

Schumer felhívta rá a figyelmet, hogy a Prime koffeintartalma mellett még a Red Bullé is elbújhat, és e tekintetben nem túlzott, hiszen a youtuberek energiaitalában kétszer annyi (12 unciában, azaz kb. 355 ml-ben 200 mg) koffein található, mint a konkurens termékben.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Van egyébként a Prime-nak egy sportital változata is, mi több, ez született meg hamarabb a kettő közül, amiben viszont nincs koffein, de nem is ez az, ami miatt a szenátor mind az egészségügyi hatásokat, mind a reklámozás módját kivizsgáltatná. És az igazság kedvéért azt is meg kell jegyezni, hogy a Prime Energy dobozán apró betűkkel ugyan, de feltüntették, hogy fogyasztása 18 évesnél fiatalabb gyermek számára nem ajánlott.

Az persze majd csak később derül ki, hogy Schumer üzenete célt ért-e, és az FDA valóban vizsgálódni kezd, azonban tény, hogy Logan Paul és KSI energiaitalát Dániában vissza kellett hívni az üzletekből, miként több ausztrál iskolában is betiltották magas koffeintartalma miatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)