Hirdetés

Veszteséges a Sega is

|

Az utóbbi napokban hozták/hozzák nyilvánosságra a fontosabb piaci szereplők pénzügyeiket, többnyire mínuszban vannak.

Hirdetés

Nagyon kevés kivételtől eltekintve (pl. Ubisoft) az iparág majd minden szereplője komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni az elmúlt hónapok során. Van, ahol ez összefügg a játékkínálat hanyatló minőségével, ám többnyire a tőzsdeindexek lefelé irányuló mozgásának hozadéka, hogy adott esetben a több milliós eladások sem képesek profitot termelni. Erről bővebben olvashattok bazsowicz kolléga gondolatébresztőjében.

Sonic még mindig menő

sonic.jpg


A Microsoft, a Sony, az EA, a Capcom és mások után a Sega (pontosabban Sega Sammy Holdings) is előállt a farbával, miszerint a december végén zárult harmadik negyedév, s azt azt megelőző két negyedév együttesen 10.8 milliárd jen, vagyis 119 millió dollár veszteséget termelt. Más kérdés, hogy egy évvel korábban 15.8 milliárd jen (173 millió dollár) hiányt tudott felmutatni a vállalat, így a mostani eredmény némi pozitív színezetet kapott. 2008. április 1-től 2008. december 31-ig a Sega mintegy 21 millió szoftvert értékesített, ebből 8.8 Észak-Amerikában, 9.1 Európában, míg 3.1 millió Japánban és más régiókban talált gazdára. A Sonic Unleashed, a Football Manager 2009 és a Sonic & Mario at the Olympic Games bizonyult húzócímnek.
Pillanatnyilag az Empire: Total War szereplésére kíváncsi a cégvezetés, nagyon sokat várnak tőle.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)