Hirdetés

VIA Nano - az Intel Atom rivális

|

Sokan azt mondják, a válságban a PC-s piacot a netbookok előretörése mentette meg.

Hirdetés

S ha netbookról van szó, akkor egyből rávágja mindenki, hogy Intel Atom. A kis masinák nagyon nagy része ugyanis ilyen processzorral van szerelve - sőt, az Atom megjelent olcsó asztali gépekben is.

Ez az állapot azonban már nem sokáig fog tartani - A VIA, amely inkább chipsetgyártóként volt híres, eddig is gyártott alacsony fogyasztású processzorokat, de most újra beszállt a netbookok és a beépített rendszerek piacába. A VIA Nano processzorok 1GHz és 2GHz közötti órajelűek, 800MHz-es FSB-vel rendelkeznek, támogatják a 64bites oprednszereket, az SSE4 utasításkészletet, kompatíbilisek a WIndows 7 / Linux rendszerekkel, és 20%-al energiatakarékosabbak, mint az eddigi VIA processzorok. Az ígéret szerint a VIA Nanoval szerelt gépek képesek lesznek 1080p videókat lejátszani, és a processzor nemcsak a kicsi és könnyű netbookokban, hanem az olcsó, egybeépített asztali gépekben is megjelenik majd a közeljövőben - erős versenytársat adva az öregedő Atomnak. Az OEM gyártók már kaptak is VIA Nano 3000-et, a publikum részére 2010 első negyedévében lesznek elérhetőek a processzorok.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)