Hirdetés

Vicces videóval és más meglepetésekkel köszöni meg nekünk a Valve, hogy már 20 éve támogatjuk a Steamet

|

Annak is érdemes most felkeresnie a világ legnagyobb PC-s piacterét, aki nem akar vásárolni, ellenben szívesen nosztalgiázna.

Hirdetés

Nekünk gamereknek semmi sem jelzi világosabban az idő múlását, minthogy a kedvenc játékaink szinte egyik napról a másikra betöltik előbb az 5-öt, majd a 10-et, és mire kettőt pislogunk, már nagykorúak lesznek. De ugyanez a helyzet a Steammel is. Mintha csak tegnap történt volna, hogy a Gabe Newellék elindították a dobozos PC-s játékok piacát mindössze néhány év alatt bedöntő digitális áruházat.

A 20. évfordulóját éppen ma ünneplő piactér ebből a jeles alkalomból különféle meglepetésekkel jelentkezett.

Hirdetés

Az első rövid videó, amelyben Kaci Aitchison Boyle, a Valve kommunikációs munkatársa, korábbi újságíró egy tábla előtt állva magyarázza el, hogy számtalan különböző ötletük volt, de végül mindet elvetették, mert semmi sem annyira kifejező, mint egy szívből jövő köszönöm. Mi azért némelyik koncepciót megnéztük volna a gyakorlatban is.

Ha pedig most felkeresitek a Steamet, akkor az áruház korai éveire jellemző dizájn és színvilág fogad benneteket, na meg egy évfordulós leárazás. A Valve gondozásában megjelent játékokat akár 90 százalékkal olcsóbban is megvehetitek (a Half-Life 2 például mindössze 0,97 euró, és ugyanennyiért behúzható a Day of Defeat Source valamint a Counter-Strike Source is), de más kiadók címeire is lényegesen kedvezőbb áron csaphattok le.

De nem csak ezért érdemes végigörgetni az oldal aljáig, hanem hogy a Valve-vel közösen tegyetek egy sétát az emlékek sugárútján, és évekre bontva ismerjétek meg a Steam történetének legfontosabb eseményeit, valamint az adott esztendő popkulturális szempontból nagy jelentőséggel bíró történéseit.

Végezetül az oldal alján még egy meglepetés vár, egy link, amely átdob a Valve szülinapi ajándékaihoz. Ingyenes játék sajnos nincs a csomagban, de bezsákolhattok három aminált matricát, két tematikus profilhátteret, valamint egy animált avatárt.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)