Hirdetés

Videójáték akadémia épül Liverpoolban

|

Az angol város sokmindenről híres: iparáról, focicsapatáról, a négy gombafejűről - ezentúl a felsőfokú videójáték képzésről is híres lesz.

Hirdetés

A liverpooli városatyák szemmel láthatóan a XXI. században élnek - már eddig is sejtették, hogy városuk az Egyesült Királyság egyik fejlesztői központja, de most tenni is akarnak érte, hogy az is maradjon.

Terveik szerint 5 millió font befektetéssel egy számítógépes játék akadémia épül majd Liverpoolban, ahol többek között a az SCEE Liverpool és a Bizarre Creations is található több ezer fejlesztőt foglalkoztatva. Az akadémia azért épül, hogy magas szintű és színvonalú képzést nyújtson eljövendő videójáték fejlesztőknek.

A képzés több szálon fut majd: művészet, kódolás, technológia - ezek a legfontosabb sarokkövek. Emellett szakmai gyakorlatot is biztosít majd az akadémia, ahogy a szerzői jogokról és az üzleti lehetőségekről is tanulnak majd a nebulók - s persze mindenki megfelelő mentorra is találhat.

Itthon is sokan kérdezitek, hol lehet felsőfokú játékfejlesztői képzést kapni - ha elkészül a liverpooli akadémia, akkor könnyű lesz válaszolni: ott! S aki majd ezen az akadémián végez, az szinte biztosra veheti majd, hogy valamelyik angol, vagy európai fejlesztő tárt karokkal fogja várni munkatársai közé.

Egyelőre pontos hírünk nincs arról, az akadémia mikor fog megnyílni, de Liverpool vezetése nagyon eltökélet a kérdésben, így biztosra vehető, hogy néhány éven belül indulni fog a képzés ebben a felsőfokú iskolában.


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)