Hirdetés

Videójáték-törvény az USA-ban?

|

New York államban szenátorok olyan törvénytervezetet készítenek, ami keményen betartatná a korhatárt a játékoknál, és lehetővé tenné az ESRB (Entertainment Software Rating Board) hatásainak figyelemmel kísérését; jelesül, hogy a kisgyerekeket mennyire tartja távol a nekik nem való tartalmaktól.

Hirdetés

Szintén szerepel a tervezetben, hogy törvénysértő lenne besorolás nélküli játékok eladása, legyen az új vagy akár használt játék. Elsőre pénzbüntetés, később (eddig nem pontosított) „keményebb” büntetéseket is bevetnek – szóval reszkessetek ősrégi Mario-val meg Tetrissel seftelő társadalomrombolók, mert vége a szép napoknak :) A nem engedélyköteles fegyvervásárlással persze úgy tűnik nincs gond, na de nézzük is tovább az ötletet!
A büntetésekből befolyt pénzt nagy részben egy „Szülő-Tanár Erőszakellenes Tájékoztató Program” nevezetű népokosításra költenék. Ez például szülőket világosítana fel az ESRB besorolásokról, segítene a játékokkal kapcsolatos döntésekben, és egyfajta társadalmi vitát kezdeményezne és tartana fent a játékokkal kapcsolatosan, az iskolában és otthon is. Szép szavak; reméljük a tengerentúlon nem így hívják az egyoldalú agymosást…
Hozzá kell tennünk, hogy eddig nem egy államban zátonyra futottak hasonló kezdeményezések, amik megtiltották volna, hogy a fiatalabbak erőszakosnak besorolt játékokat ne vásárolhassanak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)