Hirdetés

Vígjáték mesterfokon - Hasta la Vista! kritika

|

A 2012-es szám szerint a 19. Titanic Filmfesztivál közönségdíjas alkotása, a Hasta la Vista! című belga játékfilm lett, ami meglepően simán nyerte el a díjat.

Hirdetés

A Titanic Filmfesztivál közönségdíját a fesztivál látogatói szavazzák meg, akik 5-ös skálán értékelik a megtekintett alkotásokat. Az idei közönségdíjas egy belga film, a Hasta la Vista! lett, ami meglepően simán hódította el a trónt, ugyanis több száz szavazat alapján, az 5-ös skálán, 4,79-es átlagértékeléssel végzett a verseny élén.

Amikor ilyen filmeket lát az ember, akkor eszmél rá igazán, hogy mennyire fontosak ezek a fesztiválok, hogy a kevésbé ismert, kisebb figyelmet kapó filmeket is megmutassák a közönségnek, valamint, hogy mekkora értéke van a független filmeknek, amik szerencsére egyre nagyobb teret hódítanak napjainkban.

A történet középpontjában három belga fiú áll. Egyetlen közös vonás bennük, hogy mindannyian hátrányos helyzetűek. Philip se a kezét, se a lábát nem tudja használni és egész életét egy külön erre a célra kifejlesztett tolószékben tölti. Lars is tolószékben tölti élete nagy részét, de ő egy rosszindulatú daganatnak köszönhetően, ami gyógyíthatatlannak bizonyul, és bár alig 20 éves, lehet, hogy csak hetei vannak hátra. Barátjuk a már jóval idősebb, kövérkés alkatú Jozef, aki látását veszítette el, és bár nem teljesen vak, csupán nagyítóval látja a tárgyakat, de azzal együtt is nagyon keveset, és azt is homályosan. Hátrányos helyzetüknek köszönhetik, hogy nem túlságosan kelendőek a nők körében, és még egyikük sem volt soha nővel életében.

A kritika folytatását a CineStar honlapján olvashatod!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)