Hirdetés

A Virginia Tech gyilkosát filmek inspirálták?

|

Miután nyilvánosságra kerültek a Virginia Techben gyilkoló Cho Seung-Hui saját készítésű videofelvételei és fényképei, sokakban felmerült az a kérdés, hogy azokat vajon nem egy dél-koreai véres, és durva film, az Oldboy ihlette?

Hirdetés

Minden esetre a felvetés is elég volt ahhoz, hogy a távol-keleti véres filmeket is a központba helyezzék, mint az egyik oka annak, hogy a fiatal Cho véres ámokfutásba kezdett. A tiszteletre méltó Chan-woo Park filmjében a főszereplőt 15 évig tartják akarata ellenére fogságban, majd miután megszökik, az egyik jelenetsorban közel egy tucat embert tesz ártalmatlanná egy kalapács segítségével. A fiatal fiú által küldött képek között találtak egy olyan fotót, amin a srác egy kalapáccsal pózol hasonlóan, mint a film főhőse, Oh Dae-Su a mozi plakátján. A hasonlóságot felfedező Paul Harris professzor szerint nem lehet elmenni amellett, hogy Park Vengeance trilógiájának második fejezete is inspirálhatta Cho Seung-Hui-t szörnyű tettének elkövetésében. Persze ezek igen durva és alaptalan vádak a film irányába, hiszen az Oldboy talán legjobban megkomponált részéről van szó, aminek a megtekintése közben illene az embernek elvonatkoztatnia az erőszaktól és megtalálni benne az igazi szépséget.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)