Hirdetés

Visszatérhet a PlayStation exkluzív lövöldéje, de korai lenne még pezsgőt bontani

|

Közel másfél évtizede hever már parlagon a SOCOM széria.

Hirdetés

Ha valamiben hiányt szenved a Sony konzoljainak exkluzív játékkínálata, azok a külső- és belsőnézetes lövöldék. Nem véletlenül vetették magukat rá oly sokan a közelmúltban megjelent Helldivers 2-re, de persze a sikerhez az is kellett, hogy az Arrowhead csapata egy valóban szórakoztató játékot tegyen le az asztalra, és azt példamutatóan csiszolgassa, bővítgesse.

Piacvezető pozíciójából fakadóan a PlayStation konzolok gyártója sokáig megengedhette magának, hogy a Call of Dutyra és más, multiplatform lövöldékre támaszkodva szolgálja ki a shooterekre fogékony játékosok igényeit, ám a Microsoft új helyzetet teremtett azzal, hogy felvásárolta az CoD-ot kiadó Activision Blizzardot. Igaz, aláírt papírjuk van róla a feleknek, hogy tíz évig még megjelennek a széria epizódjai PlayStationre is, de azt senki se tudja, hogy mi lesz később.

Hirdetés

Ezért sem tűnne ördögtől való ötletnek, ha a Sony feltámasztana olyan franchise-okat, mint a Killzone, a Resistance, vagy az előbbieknél jóval földhözragadtabb SOCOM. Egy friss fejlemény alapján nem kizárt, hogy az utóbbi tényleg visszatér. David Veach, amerikai színész szakmai önéletrajzában ugyanis a KekanKok néven futó redditező felfedezte a SOCOM 111-et. Ez elvileg akár a 2005-ben PlayStation 2-re kiadott SOCOM 3 US. Navy SEALst is takarhatja, csakhogy Veach neve nem szerepel az említett játék stáblistáján.

Eddig a pontig az optimisták táborának állt a zászló, de van még egy fordulat a történetben: a színész, aki motion capture munkát végzett a titokzatos projekten, 2022 januárjában elhunyt. Ez persze nem zárja ki, hogy a SOCOM 111 létezik, de az is lehet, hogy inkább múlt időben érdemes beszélni róla, hiszen akár törölhették is.

Ettől függetlenül valószínűleg sokan felkapnák a fejüket, ha a Sony egyszer csak bejelentene egy új SOCOM epizódot. Az egyúttal megválaszolná a kérdést is, hogy belsős stúdió, vagy valamelyik külsős partner végezné-e a fejlesztést, mivel a Zipper Interactive már nem áll rendelkezésre, ugyanis egy évvel a PlayStation 3-as SOCOM 4 U.S. Navy SEALs megjelenése után bezárt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)