Hirdetés

Visszatérhetnek régi Activision Blizzard franchise-ok, de csak egy feltétellel

|

Phil Spencer szavai alapján nem fog hirtelen feltámadni a Guitar Hero vagy más IP.

Hirdetés

21 hónapig tartó kálvária után a Microsoft végre felvásárolta az Activision Blizzardot, aminek köszönhetően többek között olyan franchise-ok kerültek a birtokába, mint a Call of Duty, a Guitar Hero, a Skylanders, a Spyro, a Diablo, a Starcraft és a Candy Crush. Ennek köszönhetően olyan régóta nem jelentkező címek is remake-et/folytatást kaphatnak, mint a Singularity, a Hexen és a Prototype, de ez nem egyik napról a másikra fog összejönni, továbbá a Game Passba sem holnap kerülnek be. 

A Microsoft gaming részlegét vezető Phil Spencer éppen ezért türelemre inti a klasszikusok visszahozását és a Game Pass bővítését szorgalmazó játékosokat, ugyanakkor azt is kihangsúlyozza, hogy mennyi potenciál és milyen sok lehetőség van a birtokukba került portfólióban. 

Hirdetés

Spencer az Official Xbox Podcastban beszélt róla, hogy mi történik jelenleg a háttérben: körbejárja az Activision Blizzard csapatait, hogy személyesen találkozzon velük és megbeszéljék, hogy a stúdiók min szeretnének dolgozni. Elmondása szerint ha valamelyik csapat úgy dönt, hogy szeretne ismét elővenni egy régi szériát, akkor támogatni fogja őket, de senkit sem kényszerít arra, hogy támasszanak fel egy olyan klasszikust, amely nem érdekli őket: a legjobb eredményt ugyanis úgy lehet elérni, ha az adott stúdió szenvedéllyel dolgozik a projekten. Nyilván Spencernek is van egy listája arról, hogy mikhez szeretne visszatérni, és valószínűleg mindegyik stúdiónak is van egy.

Az Xbox főnök úgy gondolja, hogy az Activision Blizzard megszerzésével inspiráló, ugyanakkor félelmetes lett a teljes portfóliójuk, és fontosnak tartja, hogy jó őrzői legyenek azoknak a tartalmaknak, amelyekhez hozzányúlnak, hiszen ezekhez rengeteg ember kötődik kortól és platformtól függetlenül. Éppen ezért biztos akar lenni abban, hogyha visszatérnek valamihez, azt egy abszolút motivált fejlesztőcsapattal teszik, nem csak pusztán pénzszerzés céljából. A klasszikusok visszahozásában, leporolásában pedig jól jöhet a Game Pass, ahogyan a Pentimentnek is segített

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Spencer konkrét tervekről egyelőre nem beszélt, lehetőségekről viszont igen, a szolgáltatással például visszahozhatnak az emberek számára olyan játékokat, amik fontos részét képezték a játéktörténelemnek, visszatérhetnek olyan franchise-okhoz, amelyek megérdemelnek egy kis szeretetet, de nem feltétlenül indokolnak valami intenzívebbet (valószínűleg olyanokra gondolt, mint a nemrég bekerült Quake II remaster). Spencer korábban olyan kultikus címeket említett, amik speciális helyet foglalnak el a szívében, mint a Hexen és a MechAssault, míg egy másik Xbox fejes, Sarah Bond a Starcraft széria bővítésének örülne. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)