Hirdetés

Vivendi Games pénzügyi adatok - óriási növekedés

|

A Vivendi Universal Games nyilvánosságra hozta előző évre vonatkozó pénzügyi adatait, amelyekből kiderül, hogy a kiadóvállalat nagy bevételnövekedést ért el. A 2005-ös évben összesen 641 millió eurót zsebeltek be az eladott játékok után, ami 34,9%-kal több az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Ennek oka egyértelműen a World of Warcaft sikerjátékban keresendő. Emellett nagy siker volt a 50 Cent: Bulletproof is a negyedik negyedévben, de nem szabad megfeledkezni a Robots, Hulk II, F.E.A.R., Delta Force: Black Hawk Down és FlatOut játékokról sem. A World of Warcraftól származó bevételek folyamatosan növekedtek, ahogy egyre több régiót kapcsoltak be a szolgáltatásba. Észak-Amerika után Korea (január), Európa (február), Kína (június) és Tajvan (november) következett. És a növekedés továbbra sem állt meg: jelenleg több mint 5 és fél millió aktív felhasználója van a játéknak. Ami azonban az utolsó negyedévet illeti, a bevételek 7,2%-ot estek az egy évvel korábbi adatokhoz képest, így "csak" 245 millió dollárt sikerült begyűjteniük. Jobb azonban tudni, hogy a Vivendi Universal Games csak egy a sok "kisebb" csoport közül, amelyek mind a Vivendi Unviersalhoz tartoznak. Biztosan ismerős a Universal Music (zene), a Canal+ (televízió) nevek, és ezen kívül még telekommunikációs cégek is a Vivendi alá tartoznak. A vállalatóriás 2005-re vonatkozó összes bevétele elérte a 19484 millió eurót, ami az egy évvel korábbi 18237 millióhoz képest 7%-os növekedés. Az utolsó negyedévet tekintve 4%-os növekedéssel 5479 millió eurót könyvelhettek el.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)