Hirdetés

Vizsgálgatják az ESRB osztályozási rendszerét

|

Múlt héten Cliff Sterns amerikai képviselő aláírt egy törvényjavaslatot, az "Igazság a videójátékok besorolásában"-t, melynek következtében meg is kezdődtek az ESRB háza táján a vizsgálatok. Bár az ESRB nem kommentálta az eseményeket, a FiringSquadnak sikerült elcsípni egy kimutatást, amit az ESA küldött igazgatójához, Doug Lowensteinhez. Osztjuk Chairman Stearns állásfoglalását, miszerint az ESRB továbbra is effektív és pontos besorolási rendszerrel rendelkezik. Azonban ahogy az elején kiderült, nem hisszük, hogy a bevezetett törvény a vásárlók, vagy a szülők érdekeit szolgálná. Például minden játékot végig kell játszani a besorolás előtt, melyhez egy olyan ember szükséges, aki egy szakértő és képes végigvinni ezeket a játékokat, ami több 100 órába is telhet, bár ő nem az átlag amerikai szülők képviselője. Egy a Kaiser Family Alapítvány által indított felmérés alapján a szülők úgy gondolják, hogy az összes szórakoztató cikk mellett (TV, zene, rádió), az ESRB rendszere a legegyszerűbben használható. Nem hibás. Semmi sem tökéletes és mindig újabb utakra van szükség, hogy megtartsák az amerikaiaktól kivívott bizalmat. A következő néhány hétben tovább dolgozunk Chairman Stearns-szel és kollégáival az eseten.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)