Hirdetés

VR-szemüveget készít a Sony a PlayStation 4-hez?

|

Meg nem erősített hírek szerint 2014-ben jelenhet majd meg egy Oculus Rift szerű VR-szemüveg a PlayStation 4-hez, állítólag a DriveClub már teszteli is a fejlesztést. Nincs hivatalos kommentár.

Hirdetés

Az Eurogamer több forrásra hivatkozva is azt állítja, hogy a Sony berkein belül most lázasan folyik egy 3D-s VR-szerüveg fejlesztése, amelyet már a gamescom alatt be akartak mutatni, de végül még jegelték a projektet és csak jövőre állnak elő vele.

Gyakorlatilag egy konzolos, saját fejlesztésű Oculus Riftről lenne szó, amelyben virtuális valóságként kelne életre a játéktér. A pletykák szerint a Sony VR-szemüvegét a DriveClubot fejlesztő Evolution Studios tesztelgeti, a cél persze az lenne, hogy tökéletes vezetési élményben legyen részünk, miközben szabadon nézelődhetünk az utastérben.

Azért is érdekes a helyzet, mert az Occulus Rift készítői korábban is nyilatkozták már, hogy nincs kizárva a konzolos támogatás fejlesztése, de olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a mostanában egyre népszerűbb VR-szemüveg gyártóit szívesen felvásárolnák. A cégalapító Palmer Luckey ugyanakkor kijelentette: erről egyelőre szó sem lehet.

Tehát a Sony vagy saját modellt fejeszt, vagy meg akarja szerezni az Oculus Riftet, ami újabb döfés lenne az Xbox One bizonytalanul totyogó testébe. Persze nem gyártunk vad elméleteket, mivel a Sony egyelőre semmit sem hajlandó megerősíteni. Shuhei Yoshida csak ennyit mondott: "Nem beszélünk erről". De akkor ezek szerint nem is cáfolják, hogy vannak terveik a VR-szemüveggel. Meglátjuk.

A fenti képen egyébként a HMZ-T2 típusjelű 3D-s, OLED kijelzős Sony szemüveg látható, amelyet még 2011-ben mutattak be, és már akkor 720p felbontásban szedte szét az ember agyát. Vajon hova fejlődhet ezen a téren a Sony? Ti mit várnátok el?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)