Hirdetés

Nem indult zökkenőmentesen a Warcraft 3: Reforged megjelenés

|

A Blizzard nem váltotta be minden ígéretét a felújítással kapcsolatban, ráadásul bizonyos aspektusaiban gyengébben teljesít a Reforged, mint a 2002-es eredeti játék.

Hirdetés

A Warcraft 3: Reforged az egyik legjobban várt cím volt az év elején, hiszen a Blizzard fantasy univerzumának egyik legfontosabb alappilléréről beszélünk. Noha szépen sikerül újraalkotni az ikonikus stratégiai játékot, nem lehetünk maradéktalanul boldogok, ha összevetjük az elkészült művet és azt, hogy miket ígértek a fejlesztők. 

Hirdetés

A Warcraft III a maga idejében olyan minőséget képviselt a történet terén, amit nem egy szerepjáték megirigyelt volna, nem is beszélve arról, hogy a World of Warcraft a mai napig ezeken a betonbiztos alapokon nyugszik. Nem csoda hát, hogy mindenki kitörő örömmel fogadta, amikor a Blizzard bejelentette, hogy érkezik a felújítás, ami modernizálja a grafikát, új szinkront ad az átvezetőkhöz, amiket sokkal átélhetőbbé tesznek az szebb kinézetnek hála. 

Ahogy belevetjük magunkat a játékba, észre kell vegyük, hogy ugyan valóban szebb lett, de a Blizzard által ígért extra lépcsőfokot nem tudták megugrani. Remekül érezni ezt a következő két videón; mindkettőn a sztori egyik nagyon fontos jelenetét láthatjuk, amikor is Arthas eldönti, hogy felégeti a fertőzött Stratholmot; a Blizzard valami ilyesmi fejlődést ígért:

Ezzel szemben, a kész játékban ugyanez a jelenet így fest:

Az átvezetőket sajnos nem sikerült olyan mértékben átalakítani, hogy vissza is adja azt a hangulatot, azokat az érzelmeket, amit a fejlesztők akartak, és a 2002-ben remekül működő recept 18 évvel később már igen csak elavultnak hat.

A játékosok elégedetlenséget csak fokozza, hogy olyan hibák is felbukkantak, amik az eredeti Warcraft III-ban nem voltak jelen. Ha például egy custom meccshez szeretnénk csatlakozni, akkor simán benne van a pakliban, hogy kapcsolódási problémák miatt meghiúsul a kísérletünk. Ilyen régebben nem fordult elő, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy azok is tapasztalni fogják a hibát, akik visszamennek a régi játékhoz, mivel az eredeti és a felújított részt is ugyanaz az infrastruktúra szolgálja ki.

A keményvonalas rajongók egyébként is ki vannak élezve a cégre, mivel az módosított a felhasználói feltételein, így mindenféle indoklás nélkül lelőheti vagy felhasználhatja a játékosok által készített módokat. Szóval ezt az indulást nevezhetjük nehézkesnek, nem sikerült beváltani a nagy reményeket, nem csoda a legújabb mémek már csak Warcraft 3: Refunded címen emlegetik a nagy klasszikus visszatérését. Kár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)