Hirdetés

Warhammer 40K: Dawn of War 2 "puhább" másolásvédelemmel

|

A másolásvédelem problematikája örök kérdés, ami megnehezíti a fejlesztő, a kiadó és legvégül a felhasználó életét is.

Hirdetés

Ugyanakkor sokan vélik úgy, hogy megkerülhetetlen, és valamilyen védelemre szükség van, elvégre nem azért ölnek milliókat és elképesztő mennyiségű munkaórát a különböző projektekbe, hogy aztán ne lássanak cserébe egy fillért sem. A pék sem ingyen osztogatja a kenyeret.
A kalózkodás, mint jelenség az eddigi tapasztalatok alapján a manapság divatosnak mondható DRM-megoldásokkal (netes aktiválás, korlátozott számú gépre lehet feltelepíteni, stb.) leküzdhetetlennek tűnik. A becsületes felhasználók életét viszont indokolatlanul nehezítik ezek, még akkor is, ha csak egy részük panaszkodik komolyabb problémákról.

dow2__3_.jpg


Talán felcsillant az isteni szikra, talán más oka van, de egyre többen vélik úgy kiadói és fejlesztői oldalról is, hogy nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Míg a Ubisoft-ot a Price of Persia kapcsán a kíváncsiság, és egyfajta hazugságvizsgálat lehetősége hajtja, addig a THQ tulajdonában álló Relic Entertainment a játékosok miatt tervez kevésbé drasztikus másolásvédelmi eljárást alkalmazni.
Valamilyen online regisztrációra, aktiválásra számítanunk kell majd a Dawn of War 2 telepítésekor, de a telepítések számát eszükben sincs korlátozni. Azt szeretnék, hogy a játékosok élvezzék a játékot, nyugodtan játszhassanak barátaikkal, és hogy az eredetvizsgálat ne járjon semmiféle kellemetlenséggel.

dow2__4_.jpg


Jeff Lydell producer úgy gondolja, azzal, hogy okot adnak rá, hogy online legyenek a játékosok (multiplayer, letölthető tartalmak, stb.) azt érik el, hogy többek gondolkodnak el egy eredeti példány beszerzésén.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)