Hirdetés

WarioWare: Get It Together! teszt - hónaljszőrtépkedés magasfokon

|

Az új WarioWare bizarr, akárcsak elődei, és olykor-olykor tud szórakoztató lenni, de legalább ennyiszer frusztráló is.

Hirdetés

Az első dolog, amit tudnotok kell a WarioWare: Get It Togetherről!, hogy a története szerint Wario egy játékot fejleszt, méghozzá egy olyan konzolra, amin az iránygombok mellett egyetlen gomb van még, melyen történetesen egy kaki szimbólum látható. Ez mindent elmond a hangulatáról és debilsége mértékéről, önmagában segíthet eldönteni, nektek való-e vagy sem. 

Persze aki ismeri a sorozatot, nem lepődik meg ezen, a WarioWare-játékok mindig fura humorukról voltak ismertek. Az új rész is hozza a megszokott színvonalat, a mókát azonban hamar tönkreteheti egy-egy pillanat, amikor önhibánkon kívül kerülünk megoldhatatlan helyzetbe.

Hirdetés

Wario nem tud programozni

A WarioWare: Get It Together! egy mikrojáték-gyűjtemény, amiben apró feladatokat kell teljesítenünk gyors egymásutánban. Ezek pillanatok alatt jönnek és mennek, pár másodpercünk van értelmezni és teljesíteni a játék általában egészen egyszerű kéréseit. Egyszer egy csengőt kell nyomkodnunk, máskor hónaljszőrök kitépése a küldetésünk; a több mint 200 feladat közül véletlenszerűen kapunk néhányat, sosem tudhatjuk, mit sorsol a rendszer legközelebb (egy adott kategóriából, témából). Minden esetben a bal analógot és az A gombot kell használnunk, nincs érintőképernyős vagy mozgásérzékelős irányítás, még a menüben sem navigálhatunk a Switch kijelzőjét tapizva, amit elszalasztott lehetőségnek érzek; legalább egy külön módot berakhattak volna, hogy megmutassák, milyen az, amikor egy WarioWare játék kihasználja a konzol képességeit.

A történet egyes fejezeteinél mindig adott egy új karakter, aki mindenképp velünk tart, és mellé választhatunk társakat. Az egyes figurák mind-mind másképp mozognak, viselkednek és cselekednek; van, akit könnyebb irányítani, másokkal viszont garantált a bukás egyes feladatoknál, súlyos esetben gyakorlatilag mindnél.

Wario például szabadon mozoghat jetpackjével, ami nagy előny, de 9-Volt folyamatosan cikázik a képernyő alján, és egy yoyót lövöldöz függőleges irányba, amivel nagyon nehéz eltalálni a megmozdításra váró tárgyakat. Nem egyszer előfordult, hogy azért vesztettem életet, mert egy feladathoz olyan karaktert társított a játék, akivel egyszerűen nem tudtam teljesíteni a kihívást, így egy ponton túl elengedtem az automatikus karaktersorsolást, igyekeztem azokat a szereplőket választani, akik a leginkább megbízhatóan működtek. Alapvetően mókásak a mikrojátékok, néhány kifejezetten vicces, ötletesek a más Nintendo játékokat idéző pályák is, és külön dicséret illeti a kreatív háttereket, direkt rosszul megrajzolt karaktereket (kevesebb jutalmat érdemel az orrát túró Wario), de a flow-t könnyen megtörheti, ha önhibánkon kívül veszítünk egy életet.

A sztorin 2-3 óra alatt végighaladhatunk, ennek célja leginkább az, hogy megismertesse velünk az egyes karakterek és pályák működését. Különböző tematikájú playlistek között válogathatunk, ahol küzdhetünk a legmagasabb pontszám (legtöbb sikerrel teljesített mikrojáték) eléréséért. Játszhatjuk párban kooperatívan is, bár ebben az esetben nincs sok különbség a feladatok nagy részénél.

Haverokkal a bajban

Ahogy azt a játék címe is sugallja, a többjátékos élmény nagy hangsúlyt kapott. A multit a kampány teljesítése közben oldhatjuk fel, a Variety Pack feladataiban legfeljebb 4 játékos mérkőzhet meg egymással, de párat játszhatunk egyedül is, csak a móka kedvéért. Némelyik mód egészen szórakoztató (ilyen például a konkrét mikrojáték-verseny, amikor gyorsabbnak kell lennünk a másiknál), mások meglehetősen unalmasak vagy idegtépőek már első próbálkozásra is, nem hogy hosszútávon. Ráadásul a karaktereket egyes PvP módokban nem választhatjuk, csak azt, hogy a kettő felajánlott közül melyiket ki vigye, és így lehet, hogy valaki egy használhatatlant kap, míg ellenfele az egyik legjobbat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A WarioWare: Get It Together! leginkább azoknak éri meg, akik szeretnek leülni rövid menetekre, és teljesen kikapcsolnák az agyukat. Az élmény nagyon vegyes, de ha jó karaktereket választunk, elüthetünk pár órát, amint igyekszünk megdönteni korábbi rekordjainkat. Pusztán a többjátékos élmény miatt még a néhány kifejezetten szórakoztató mód ellenére sem éri meg lecsapni rá, sokkal jobb partijátékok vannak Switchre ennél.

WarioWare: Get It Together!
Rég éltem meg olyan érzelmi hullámzást, mint a WarioWare: Get It Together!-ben, de aki a sorozatot eddig szerette, ezzel a résszel is el tud majd szórakozni.
Ami tetszett
  • a megszokott, egyedi hangulatot hozza
  • néhány minijáték és multis mód szórakoztató
Ami nem tetszett
  • a karakterek egy része ütnivaló
  • hamar elmúlik a varázsa, hiába a sok mód
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)