Hirdetés

West/Zampella/EA vs. Activision - Elkerülhetetlennek tűnik a bírósági tárgyalás

|

Az ügyben illetékes bíró döntése következtében ez év végén, vagy jövő év elején kerülhet sor az első tárgyalási napra.

Hirdetés

A Los Angeles-i fellebbviteli bíróság helyt adott Jason West és Vincent Zampella, egykori Infinity Ward alapítók keresetének, amiben azzal vádolják az Activisiont, hogy tudatosan pont akkor rúgta ki őket, amikor esedékes lett volna a nekik járó jelentős összegű royalty megfizetése.



A kettős jogtalannak találta szerződésük azonnali hatállyal történő felbontását, és 125 millió dollár rolyalty megfizetését követeli a kiadótól. A tavaly márciusban született beadványra az Activision saját beadvánnyal válaszolt. Ebben a cég azzal vádolta a Zampelláékat, hogy saját céljaikra használták a vállalt erőforrásait, s előrehaladott tárgyalásokat folytattak egy másik kiadóval. A harmadik fél nem más, mint az Electronic Arts, amely az Activision állítása szerint annak ellenére győzködte a párost, hogy igazoljanak át hozzá, hogy tudatában volt annak, szerződés köti őket korábbi munkaadójukhoz. Az Activision éppen ezért 400 millió dolláros kártérítést követel. Elihu Berle még idén márciusban fogadta el az Activision keresetét, tehát a mostani döntéssel együtt az következik - feltéve, hogy az érintett felek nem állapodnak meg peren kívül -, hogy az Activision, az Electronic Arts és a West/Zampella páros ez év végétől, vagy a jövő év elejétől kezdve bírósági tárgyalás útján fogja rendezni nézeteltérését.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)