Hirdetés

Where the Water Tastes Like Wine - a játék atyja szerint katasztrofálisak az eladások

|

A jelek szerint nagyon kevesen voltak kíváncsiak a különleges kalandjátékra, aminek a készítője most elég elkeseredetten nyilatkozott a projektről.

Hirdetés

Indie játékokat készíteni eléggé rizikós vállalkozás, hiszen egyáltalán nem garantált, hogy az alkotás sikeres lesz, még akkor sem, ha eléggé egyedi címről van szó. Sajnos ez történt az egyik nemrég megjelent ilyen játékkal is.

Hirdetés

Johnnemann Nordhagen neve a remekül sikerült Gone Home kapcsán lehet ismerős, ám idén megjelent a fejlesztőtől egy másik cím is, a Where the Water Tastes Like Wine kalandjáték, ami úgy tűnik, nem lett túl sikeres. Nordhagen elmondása szerint az első néhány hét alatt kevesebben vették meg a játék, mint ahány követője van a Twitteren, ami a cikk írásának pillanatában 4523 felhasználó.

A játék elég nagy visszhangot kapott a sajtóban, díjakat is nyert, ráadásul még Sting is hangját adta a projekthez, ám ennek ellenére mégis nagyot bukott, ez pedig Nordhagen szerint ijesztő. A fejlesztő úgy gondolja, hogy ez újabb bizonyíték arra, hogy egy indie cím esetében a minőség, az elismerések, valamint az alkotást övező figyelem nem garantálja a sikert, és egyáltalán nem biztos abban, hogy a piac jelenlegi helyzetét tekintve lehet-e ilyen játékokat csinálni.

A Gone Home sikere után Nordhagen optimistán állt a következő játékához, azonban több akadályba is ütközött a fejlesztés során. Például elég keveset volt tesztelve a Where the Water Tastes Like Wine, és egy csomó hibával nem tudott mit kezdeni a játék készítése közben, mert akkor még nem volt megfelelő ismerete hozzá.

Nektek tetszett a Where the Water Tastes Like Wine?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)