Hirdetés

Wii tesiórák az Egyesült Királyságban

|

Az Egyesült Királyságban Wii játékokkal próbálják feldobni az iskolai testenevelésórák eredményességét.

Hirdetés

Ahogy szinte a világ minden táján, az Egyesült Királyságban is komoly problémákat okoz az ifjúság egyre romló fizikai és egészségi állapota. A brit Egészségügyi Minisztérium ezért döntő lépésre szánta el magát: a cél rávenni a tanulókat a testmozgásra azzal, hogy a korábbiak izgalmasabb, érdekesebb módon vezethetik le felesleges energiájukat. A kötélmászás, szekrényugrás, békaügetés már a múlté, a jövő tesióráinak legfontosabb kelléke a Wii...

 

Bár egyes kutatások szerint mégsem fogyaszt annyira, a Nintendo konzolja valóban képes rávenni még a leglustábbakat is egy kis önfeledt ugrándozásra. Arról ugyan nincs szó, hogy a britek milyen játékokat használtak az eddig elvégzett öt éles teszt során, ám vélhetően a Wii Play, Wii Sports, és a Wii Fit is ott szerepelhet a listán. A British Medical Journal jelentése szerint a kezdeményezés eddig hatalmas sikert aratott, az órákon résztvevők körében sokkal nagyobb volt az energiafelhasználás, mint korábban bármikor. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően a Minisztérium a jövőben fontos szerepet szán a Wii-nek az egészséges életmódért folytatott programjában.

 

 

wiianglia.jpg

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)