Hirdetés

Húsvéti filmajánló - Krisztus utolsó megkísértése

|

Martin Scorsese nagy vihart kavart műve kivívta az egyház haragját, majdnem kiátkozták, mégis utolérhetetlen mesterműve mellett hiba szó nélkül elmenni.

Hirdetés

"Ne küldj semmilyen jelet, ne is okozz fájdalmat, csak beszélj hozzám emberi hangon. Jelölj ki bármilyen utat, én rálépek. Szeretetét, gyilkosságét, nem számít. Ha azt kívánod, hogy itt maradjak és pusztuljak el, úgy lesz, de előtte közöld velem."

 Jézus (Willem Dafoe) az egyszerű zsidó ács keresztek készítéséből keresi kenyerét, amelyeket a rómaiaknak ad el, hogy azok honfitársait azokon végezhessék ki. Egy nap azonban égi jeleket kap, amelyeket isteni közbenjárásnak tekint és elindul, hogy megtudja, miért kap kitüntetett figyelmet, mi a célja az életének? Miután világossá válik számára, hogy Ő a Szabadító, a Messiás, elkezdi téríteni az embereket, hirdeti Atyja igéjét, ahogy az az Újszövetségben meg vagyon írva. Csakhogy a kereszthalál eljövetelekor Krisztus nem a kínhalált, hanem az életet választja...

A remekbe szabott cikk folytatása a Minden nap egy jó film honlapján olvasható tovább.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)