Hirdetés

Valóban a Windows 10 Creators Update tehet a játékok akadásáról

|

A Microsoft tavasszal adta ki a Creators Update-et Windows 10-re, azonban sokan panaszkodtak miatta, hogy akadozni kezdtek a játékok a frissített operációs rendszerrel. A redmondiak most nyilatkoztak az ügyben és pozitív a végkifejlet.

Hirdetés

Rögtön azután, hogy megérkezett áprilisban a Creators Update, a Microsoft bejelentéseket kapott egyes játékosoktól arra vonatkozóan, hogy bizonyos konfigurációkon akadozni kezdtek a játékok Windows 10 alatt, ráadásul az is csak súlyosbított a dolgon, hogy a hiba felbukkanása meglehetősen rendszertelen volt. Átmeneti megoldást nyújtott ugyan, hogy az Anniversary Update-re visszaváltva megszűnt az akadozás, azonban ez még nem oldotta meg végleg a problémát. 

Hirdetés

A rendszertelenség és a konfigurációk sokfélesége alaposan megnehezítette a Microsoft számára a hibakeresést (amiben rendkívül sokat segített a fórumon létrehozott topik), azonban ma végre bejelentette a cégnél dolgozó Paul Aaron, hogy megvan a baj oka:

"Köszönjük mindenkinek, aki visszajelzést küldött és nyomokat biztosított számunkra a Facebook alkalmazáson keresztül. Kiértékeltük ezeket az információkat és rátaláltunk egy hibára, ami szerintünk a bejelentett akadozások oka lehet bizonyos esetekben. A Windows Insiderben van rá egy megoldásunk, amit felküldtünk a "Fast" gyűrűre a héten (16273-as és afölötti build). Ha már Insider felhasználó vagy kérlek teszteld bármilyen alkalmazással vagy játékkal, aminél jelentkezett a probléma és mondd el most hogyan működik."

Azt ugyan nem részletezték, hogy pontosan mi volt a baj, de várhatóan a Windows 10 Fall Creators Update-je kijavítja majd mindenki számára a hibát. Örülünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)