Hirdetés

Windows Live Messenger támogatás a Myvip.hu oldalon

|

A Microsoft Magyarország Kft. és a Generál Média Kft. bejelenti, hogy a Myvip.hu közösségi oldal hazánkban elsőként integrálja kezelőfelületébe a Windows Live Messenger instant üzenetküldő szolgáltatást.

Hirdetés

A Microsoft Magyarország Kft. és a Generál Média Kft. a mai napon bejelentették, hogy a Generál Média Kft. által üzemeltetett lapcsalád közösségi portálján, a myVIP.hu-n a mai naptól elérhető lesz a Windows Live Messenger szolgáltatás.

A Microsoft a 2009 tavaszán megrendezésre került Mix09 konferencián jelentette be a Messenger Web Tool Kit nevű alkalmazást, amely bármely honlap üzemeltetője számára lehetővé teszi, hogy a Windows Live Messenger-t beépítse saját honlapja kezelőfelületébe. Ezzel a lehetőséggel tovább bővíthetők a felhasználók számára nyújtott szolgáltatások, amelyek egy közösségi portál tagjai számára jelentősen megkönnyítik és meggyorsítják a kommunikációt.

A technológiát és együttműködést felhasználva a második legnagyobb helyi fejlesztésű hálózat, a több mint 2,6 milliós felhasználói bázisú myVIP.hu, lehetővé teszi az oldalra látogatók számára, hogy a kezelőfelületén megjelenő Windows Live Messenger Eszköztár segítségével azonnali üzeneteket válthassanak a kapcsolatlistájukon szereplő személyekkel. Ez az új szolgáltatás azért jelentős Magyarországon, mert több mint 2,5 millió taggal a régióban arányaiban hazánkban a legnagyobb a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatásának felhasználói bázisa.

 

Az együttműködés megkönnyíti a felhasználók számára a kapcsolattartást:

A Myvip.hu kezelőfelületébe integrált Windows Live Messenger Eszköztár szolgáltatásait tekintve egyenértékű a már jól ismert alkalmazással. A myVIP.hu-ra bejelentkező felhasználók automatikusan bejelentkeznek a Windows Live Messenger hálózatába, így a felhasználók azonnal értesülhetnek kapcsolataik online státuszáról. Az integráció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Windows Live Messenger szolgáltatás segítségével a myVIP.hu adatlapon tárolt egyéni információikat, adataikat meg is oszthassák a kapcsolatlistájukon szereplő személyekkel.

 

A Microsoft készen áll a további együttműködésre:

Magyarországon a Generál Média Kft. az első olyan vállalkozás, amely felismerte az együttműködésben rejlő lehetőségeket és azt, hogy ezzel milyen további hozzáadott értékekkel szolgálhatja felhasználói igényeit. A Microsoft Magyarország Kft. Fejlesztés és Platform Üzletága és a projekt vezetője, Bátorfi Zsolt ezúton mond köszönetet a Generál Média Kft. menedzsmentjének és szakembereinek a gyors és hatékony közös munkáért.„Nagy örömömre szolgál, hogy bár első alkalommal dolgoztunk együtt a Generál Média Kft. munkatársaival, a projekt megvalósítása nagyon innovatív, gyors és zökkenőmentes volt. Ez egy igen fontos lépés a Microsoft részéről, és remélem, hogy a myVIP.hu felhasználói élményen keresztül a kapcsolathálózat tagjai is hasznosnak találják majd ezt az új funkcionalitást."

Ervan Pouliquen, a Microsoft Lakossági és Online Termékek Üzletág közép-kelet európai régió vezetője hozzátette:„A Microsoft nagyon elégedett az Myvip.hu-val való együttműködéssel és Windows Live Messenger minőségi integrációjával. Ez az együttműködés nagyon jól illusztrálja azt az online közösségi oldalakra jellemző trendet, hogy azok üzemeltetői minél több kiváló alkalmazással próbálnak felhasználóik kedvében járni. Mostantól a 2,5 millió magyarországi Windows Live Messenger felhasználó és a 2,6 millió myVIP.hu felhasználó egyszerűbben kommunikálhatnak egymással."

 

Holman Endre, a Generál Média Kft. ügyvezető igazgatója így kommentálta a bejelentést: „Manapság, amikor minden közösségi site azon versenyez, hogy ki tud több és jobb szolgáltatást biztosítani a felhasználói számára, örömömre szolgál, hogy a myVIP.hu látogatóinak ilyen praktikus és könnyen használható alkalmazással tudjuk könnyebbé tenni az online kommunikációt. Az elmúlt napokban a Windows Live Messenger próbaüzemmódja elindult, és már több mint 31 000 felhasználónk igénybe is vette a szolgáltatást. Ez a nagymértékű érdeklődés igazolja számunkra, hogy van felhasználói igény az ilyen és ehhez hasonló minőségi alkalmazások integrálására, ezért már el is kezdtük a következő közös projekt tervezését."

 

A Microsoft készen áll, hogy a fejlesztők számára a jövőben, térítésmentesen biztosítsa az Eszköztár integrálásához szükséges tudásbázist, fejlesztőeszközöket és mintaalkalmazásokat.

A „Windows Live Messenger Tool Bar" ingyenesen letölthető a http://dev.live.com/ honlapról.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)