Hirdetés

World of Warcraft – duplázott havidíj?!

|

Akik mostanában napi 3 percnél többet ültek kedvenc MMORPG-nk előtt, azok számára feltűnhetett, hogy a drága jó Blizzard európai szerverparkja nem mindig úgy működik, ahogy elvárnánk. A legutolsó eset a heti karbantartás körül adódott. Az egész hercehurca odáig fajult, hogy a Cég ma bejelentette: változtatás lesz! Gil Shif, a Blizzard PR bossa nyilatkozott az eset kapcsán: „Az európai géppark jelentős hányada felől már nem sokkal a játék elindulása után érkeztek a panaszok. Ezt természetesen a játékosok szenvedik meg, így radikális változtatásokat vagyunk kénytelenek eszközölni. Április hó végén a teljes franciaországi gépparkot lecseréljük. Az új gépeket az IBM biztosítja, telephelyük pedig London városától nem messze, a cég angol kirendeltségének központjában lesz.” Természetesen ekkora üzleti fogást az IBM sem hagyhat szó nélkül. Larry Hirst, az IBM helyi igazgatója a következőképp foglalt állást: „Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a megállapodás mindenek felett a játékosok érdekeit szolgálja.” Hogy milyen vas kerül az új központba, még nem lehet konkrétan tudni, bár a közleményben az IBM eServer p5 590 nevű, mindenki egybehangzó véleménye szerint csodagépet emlegették. Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a megállapodás azon része mellett, amely a játékosokat érinti. Nos, a Blizzard igyekszik minél kevesebb időt tölteni átállással, szóval olyanról nincs szó, hogy „költözés miatt egy hétig zárva”. Viszont, egy ilyen szerverpark – ahogy azt Ti is gondolhatjátok – hatalmas pénzösszegeket emészt fel. Gépek bérlése, karbantartás, mind mind több, mint amennyire az ösztöndíjamból futná... Ezt a Blizzard is tudja, így kénytelen megemelni a havidíjat április hónap végétől, a kétszeresére. Azon felhasználók, akik egy hónapnál tovább elő vannak fizetve, a következő fizetésnél kapcsolódnak a megemelt havidíjhoz, így nekik van szerencséjük. Már ha ezt annak lehet nevezni. Hogy ne veszítsenek játékosokat, május első hetében mindenki kap pár „Epic Coin”-t. Minél több és minél nagyobb karaktere(i)d van(nak), annál többet. És hogy valami értelme is legyen, ezt az epic pénzt elkölthetjük teljesen egyedi lila cuccokra. Ez mondjuk jól hangzik, de ha belegondolok, hogy mostantól egy hónap 6000+, egy GameCard pedig akár 14000HUF is lehet... Hát, én maradnék a régi szervereknél inkább...

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)