Hirdetés

World of Warcraft: Wrath of the Lich King - Bétateszt

|

Leültünk bétázni, aztán nem tudtunk felállni. A WoW: WotLK itt van és ütősebb mint valaha!

Hirdetés

Oly sokat hallhattunk már a Wrath of the Lich Kingről, azonban személyesen csak most próbálhattuk ki a béta verziót a magyar forgalmazó jóvoltából. A WotLK-ban egy teljesen új bejárható hatalmas birodalom, Northrend vár majd ránk, azonban mi most első nekifutásra az új kasztot, a halállovagokat próbáltuk ki: egészen az indulástól addig, míg sötét barátaink is átléphetnek Outlandsre, csatlakozni régi kollégáik mellé a taposómalomba.

Ártasz majd Arthas nevében...

 

Mit is kell tudnunk a death knight-okról, erről a baljós elnevezésű, hátborzongató osztályról? Nos, azt ugye minden Warcraft-rajongó tudja, hogy az ambiciózus, korrupt és kegyetlen Arthas herceg is annak idején death knight-tá változott, mielőtt ő maga lett volna a Lich King. Arthas azonban rájött, hogy szükség van további halállovagokra: újabb követőkre, akik sötét uralmának bajnokaivá válnak. Ha a death knight-ot a sztori szerint más filmbéli karakterekkel szeretnénk összehasonlítani, akkor kicsit olyan a figura, mintha a Tökéletes katona című film hőseit a Star Wars-ból ismerős Sith lovagokkal vegyítenénk. Az új osztály képviselői ugyanis egykoron hősök voltak, azonban meghaltak és Arthas az újrafelhasználás nagyszerű elvét követve felélesztette, majd halállovaggá képezte ki őket. Mivel Arthas, illetve az általa vezetett Scourge sem a szövetségesekhez, sem a hordához sem tartozik, ezért mindkét oldalon indíthatunk egy karaktert az új osztályból, ráadásul bármilyen faj kiválaszthatjuk. (Arthas ugyanis nem volt válogatós a hősi hullák felélesztése téren és... khmm... gnómokat is beválasztott újdonsült csapatába...) Az egyetlen megkötés, hogy a DK indításához szükségünk lesz egy már meglévő 55-ös szintű karakterre.

Nem egy nyeretlen kezdő...

 

Amikor mi magunk is az Acherus, egy hatalmas nagy lebegő halálcitadella „fedélzetén" 55-ös szintű halállovagként újjászületünk, első küldetésünket nem más, mint maga a Lich King: az egykori Arthas herceg adja. Arthas arcát sajnos nem láthatjuk, ugyanis a sisakja teljesen eltakarja, de természetesen humán figurát kapott a Blizzardtól. (Figyelem: spoiler, a továbbiakat azok olvassák el, akik nem zavar, hogy pár poént lelövünk a kezdőküldetésekből!) Arthas először egy másik, a Warcraft lore-ból jól ismert karakterhez, Instructor Razuvioushoz zavar el minket. A mester első feladata mi más lenne, minthogy megbízzon minket rúnakardunk elkészítésével. Találnunk kell hát egy rozsdás, ócska kardot a fegyvertartók egyikén, majd a mágikus rúnakészítő kemence mellett alapszintű rúnakarddá kell kovácsolnunk.

Az én kis drágaszág rúnakardom... csak az enyém!

 

A rettenetes pallos azonban még nincs kész... Ismét beszélnünk kell Razorvious-szal, aki végre megtanítja nekünk a rúnakovácsolás tudományát, ami nem mást jelent, minthogy speciális rúnákat kell vésnünk kardunk, amelyek hatására fegyverünk olyan speciális képességekkel gazdagodik, amelyek az enchantokhoz hasonlatosak. Rúnakovácsolásra egyes-egyedül a halállovagok képesek... Ha készen vagyunk, végre megkapjuk saját rúnakardunkat. Ez már most egy kék fegyver és becsüljük meg, mert túl sok ilyet nem fogunk kapni többet. (Bár még a 60-as szint elérése előtt kapunk egy másikat.) Rúnákat egyébként bármilyen fegyverre fel tudunk majd vésni, de eleinte nem nagyon fogunk megválni saját régi rúnakardunktól. Ugyanez jellemző a küldetések során megszerzett halállovag páncélzatunk különböző darabjaira is: még amikor kiérünk Outlandre 58-60-as szint után, akkor sem találunk sokkal jobb cuccokat rare cuccainknál, szóval a death knight nem az a kaszt, amelyik a quest itemjeiből összeszedett páncélzatában úgy néz ki, mint valami szedett-vedett egyszerű kalandor...


Igazi „bad ass"

 

Miután megkaptuk fegyverünket, kegyetlen kötelességünknek kell eleget tennünk: egy olyan foglyot kell elpusztítanunk egy párbaj során, aki nem vált méltóvá a halállovag rangjára. A leláncolt rab a párbaj idejére visszakapja fegyverzetét. Nem egy nagy etvasz legyőzni, de amikor blood elf karakteremmel kiirtottam a gnóm foglyot, az mindenesetre öröm volt a szívemnek... A halállovag későbbi kaszt specifikus küldetéseire is jellemző lesz ez a kegyetlenség. Az egyik misszió során például egy ártatlan blood elf varázslólányt kell kivégeznünk, később pedig a scarlet crusade egy katonáját kell megkínoznunk, amíg végre nem bírjuk szóra. A Blizzardra jellemző humor persze a kiegészítőt is áthatja, de a death knight-nál azért mindenáron érzékeltetni akarta a Blizzard, hogy ez egy igazán „bad ass", kegyetlen figura: itt szó sincs jófiús küldetésekről.

 

Nem délibáb, de RÚNA!

 

A death knight egyedi képessége, hogy mágikus rúnákat képes kardokra vésni, amelyek aztán (az enchantokhoz hasonló) speciális tulajdonságokkal ruházzák fel a fegyvert. Éppúgy, mint az enchantoknál, ezek a képességek nem állandóak „jönnek elő" (szakzsargonban: „procolnak"), hanem csak esély van rá, hogy a varázslat beüt. Összesen nyolcféle rúnát véshetünk kardjainkra: cinderglacier, frostfever, lichbane, spellbreaking, spellshattering, swordbreaking, swordshattering, fallen crusader. Mivel én erősen PVP-orientált WoW-játékos vagyok, ezért nekem a cinderglacier rúna jött be a legjobban: 20%-kal növeli a következő 3 varázslatunk erejét, amely frost, vagy shadow ágból származik.

Maga, maga... egy igazi talentum!

 

A death knight nagyon sok tekintetben olyanfajta hibrid kaszthoz hasonlít, amelyet mintha egy warriorból, rogue-ból, warlockból és shadow papból gyúrtak volna össze. Többek között tudunk jó nagyokat ütni különböző speciális csapásokkal és ezek az ütések automatikusan fel is dotolják az ellenfeleinket, amelyek shadow, blood, vagy frost sebzést okoznak, illetve halottat is tudnak idézni az elhullott ellenségből, aki ghoulként mellettünk harcol egy rövid ideig. Ennek megfelelő a háromféle talentágunk is: blood, frost, unholy. A talentezéstől nagyon sok minden függ: például az is, hogy inkább tankolni, sebezni, vagy gyógyítani szeretnénk. Aki blood ágra talentezik, az például nagyon erős a gyógyításban. A bétázás közben a játékosok körében az az általános vélemény, hogy szólózás és szintezgetés szempontjából a legerősebb talentág a blood, a leggyengébb pedig a frost. Én speciel unholy-t használok és meg vagyok vele elégedve. Az összes talentet persze nem sorolhatjuk fel, úgyhogy csak a legmókásabban emelném ki: az egyik kitalentezhető képességgel például egy gargoyle-t tudunk megidézni, aki alászáll, hogy egy megjelölt területet lebombázzon.  

 

Képzelőerő FTW

 

Amellett, hogy sokkal darkosabbak ezek a küldetések, ugyanakkor nagy részük sokkal szellemesebb is. Bár az „ölj meg X darab ezt, vagy azt" feladatok természetesen most sem hiányoznak, ugyanakkor a Blizzard fejlesztőinek remek képzelőerejéről tesz tanúságot a következő küldetés, ahol egy hatalmas zöld gömbben lebegve kell a scarlet crusade épületeit feltérképeznünk, vigyázva, hogy ne lőjék szét. Máshol egy hajóról kell ágyúznunk, vagy egy sárkány hátáról kell a scarlet crusade hadseregeit tömegesen lemészárolnunk, mint valami bombázónak, az utolsó death knight küldetésben pedig a Lich King oldalán a Light Hope kápolna elfoglalásáért fogunk részt venni egy hatalmas csatában! Különösen ez az utóbbi, amely miatt mindenkinek, aki csak megveszi a kiegészítőt, egyszerűen KÖTELEZŐ a death knight küldetéseket végigvinnie!

 

A Wrath of the Lich King-el kapcsolatos legfrissebb információkért látogassatok el a www.wow-hungary.com oldalra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)