Hirdetés

Nézd meg a világ első weboldalát

|

Már 25 éves a világ első weboldala. Kétszer is ünnepeljük az alkalmat, mert egyszer megszületett, egyszer pedig publikussá vált.

Hirdetés

Egy jelentős mérföldkőhöz ért a számítástechnika 25 évvel ezelőtt. Pontosan 1991. augusztus 6-án vált bárki számára elérhetővé a világ első weboldala, már amennyiben az illető rendelkezett internet hozzáféréssel.

A projekt eredetileg 1990. decemberében készült el a CERN megbízásából, és a brit számítógép-tudós Tim Berners-Lee munkája volt. A weboldalt a mai napig el lehet érni az http://info.cern.ch/ linken, ahol már bővebb leírásokat is olvashatunk a WWW technológiáról.

Természetesen túl sokat még nem tudott a site, csak egy nagy fehér felület volt rajta fekete betűkkel, és kékkel kiemelt linkekkel. Ez most nem tűnik soknak, de akkoriban maga volt a csoda.

Ha érdekel titeket az internet történelme, akkor mindenképp érdemes átböngészni a világ első weboldalát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)